גורמי סיכון להתפתחות Clostridium difficile באשפוז (Clin Infect Dis)

בחולים מאושפזים סיכון מוגבר לזיהום CDI (Clostridium Difficile Infection) במהלך האשפוז במידה ומקבלים טיפול במעכבי תעלות מימן, אנטגוניסטים לקולטנים ל-H2, Sucralfate, או כל אחת מבין מספר תרופות אנטיביוטיות ספציפיות, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו בכתב העת Clinical Infectious Diseases.

לזיהוי גורמי סיכון ל-CDI, החוקרים ניתחו את הנתונים אודות כל 1,237,537 המבוגרים ששוחררו מאחד מבין 150 בתי חולים בארצות הברית בתקופה שבין 1 באוקטובר, 2015 ועד 30 בספטמבר, 2016. החוקרים התמקדו בזיהומים שהופיעו באשפוז ולא כללו נשים בהיריון או בלידה, אלו עם נתונים חסרים, או חולים עם בדיקת צואה חיובית ל-Clostridium difficile במהלך שלושת הימים הראשונים לאשפוז.

החוקרים בחנו גם את הנתונים הדמוגרפיים, התרופות ובדיקות המעבדה של החולים, תוך התמקדות בשתי משפחות תרופות שנקשרו בעבר עם CDI: תרופות לדיכוי חומצה או הגנה מפני חומצה ותרופות אנטיביוטיות.

בסיכומו של דבר, 4,587 חולים (0.37%) אובחנו עם CDI באשפוז. בממוצע, בחולים עם CDI תועד סיכוי גבוה יותר לאשפוז ממוסד טיפול ארוך-טווח עם מדד Case Mix Index גבוה יותר ואשפוז למשך מספר ימים רב יותר בטיפול נמרץ, נטילת טיפול אנטיביוטי לתקופה ארוכה יותר, לסבול מסוכרת, מחלת קרוהן, או קוליטיס כיבית. לכל שנת גיל נוספת, הסיכון ל-CDI עלה ב-0.5%, כאשר בנשים תועד סיכוי גבוה פי 1.2 לזיהום, בהשוואה לגברים.

בחולים שטופלו במעכבי תעלות מימן תועדה עליה של 44% בסיכוי לזיהום CDI באשפוז, באלו שטופלו באנטגוניסטים ל-H2 תועדה עליה של 13% בסיכוי הנ”ל ובאלו שנטלו Sucralfate נרשמה עליה של 37% בסיכון ל-CDI.

התרופות האנטיביוטיות שנקשרו באופן הבולט ביותר עם הסיכון ל-CDI כללו Carbapenem, דור שלישי ורביעי של צפלוספורינים, Metronidazole ו-Piperaciilin/Tazobactam, עם עליה של פי 1.25 עד פי 2.28 בסיכון ל-CDI. בחולים שקיבלו לפחות שתי תרופות אנטיביוטיות שונות נרשמה עליה של פי 1.65 בסיכון לזיהום. מנגד, החוקרים זיהו סיכון מופחת ל-CDI באלו שטופלו בטטרציקלינים, מקרולידים או Clindamycin.

                                                

יתרה מזאת, השילוב של מעכבי תעלות מימן עם פלאורוקוינולונים, דור שלישי של צפלוספורינים, דור רביעי של צפלוספורינים, Clindamhycin, או Carbapenem לא השפיע משמעותית על הסיכויים לזיהום CDI באשפוז.

Clin Infect Dis. Published online December 20, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה