משפחה

תוצאות מבטיחות לנוירו-מודולציה בטיפול בחולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Nat Neurosci.)

ממצאי מחקר חדש מעידים על תוצאות מבטיחות לטיפול בתסמינים התנהגותיים משנית להפרעות מהספקטרום של אוטיזם באמצעות נוירו-מודולציה. החוקרים סבורים כי הממצאים החדשים מהווים את העדות הראשונה לפיה אזור ה-RCrusI (Right Crus I) משחק תפקיד משמעותי בתסמינים התנהגותיים של חולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ובאמצעות בדיקות הדמיה נוירולוגיות ונוירו-מודולציה במודלי בני אדם וחיות, הם זיהו את החשיבות של הפרעה בתפקוד אזור זה וכי גירוי אזור זה עשוי להקל על ליקוי חברתי בחולים אלו.

המחקר הנוכחי כלל 35 מתנדבים בריאים, בגיל ממוצע של 24 שנים, ללא היסטוריה של מחלות נוירולוגיות, חבלת ראש, או הפרעה פסיכיאטרית או התפתחותית. החוקרים מצאו כי RCrusI קשור באופן פונקציונאלי עם מספר רשתות מוחיות.

הם חילקו באקראי את המשתתפים לגירוי tDCS (Transcranial Direct Current Stimulation) או גירוי דמה. הגירוי הפחית את הקישוריות בין RCrusI ובין החלק התחתון של האונה הפריאטלית השמאלית.

החוקרים ערכו גם בדיקות הדמיה ב-81 ילדים בגילאי 8-13 שנים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ו-81 ילדים עם התפתחות תקינה באותו גיל (גיל ממוצע של 10 שנים). הם מצאו כי הקישוריות התפקודית במעגלים אלו הייתה חריגה בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

לדברי החוקרים, קיימת הפרעה מקבילה בקישוריות בילדים עם אוטיזם, בהשוואה לילדים עם התפתחות תקינה. ממצאים אלו תומכים ברעיון לפיו אזור זה מהווה יעד טיפול חשוב.

החוקרים גם השלימו ניסויים בעכברים שגודלו לפתח תסמיני התנהגות אופייניים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם. במודל זה, הם מצאו כי קישוריות תפקודית של RCrusI עם המוח שיקפה את המעגל בין RCrusI ובין החלק התחתון של האונה הפריאטלית שזוהה בבני אדם.

ממצאים אלו מצביעים על חשיבות אזור ה-RCrusI בצרבלום בבקרת תסמינים התנהגותיים אופייניים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

Nat Neurosci. 2017;20:1744-1751

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה