הנחיות חדשות בנושא השמנה וסטיגמה בילדים (Pediatrics)

איגודי ה-American Academy of Pediatrics ו-Obesity Society פרסמו הצהרה משותפת אודות הסטיגמות הנוגעות להשמנה בילדים ומתבגרים. לדברי המומחים, למרות מאמצים רבים לסייע לילדים ומבוגרים להגיע ולשמור על משקל בריא, חלק גדול מהאמצעים הללו אינם מתייחסים להשלכות החברתיות של השמנה, ובאופן ספציפי, אינם מתייחסים לסטיגמות ואפליה.

הטיפול בילדים ונערים שמנים משמעו שינוי מעבר להרגלי התזונה ופעילות גופנית, אלא התייחסות גם להשפעות הרגשיות של עודף משקל על איכות החיים. באמצעות ההמלצות החדשות, המומחים מקווים לעודד גישות יעילות ואמפתיות יותר לאופן הטיפול בילדים ומשפחות עם השמנה.

צעירים חשופים להטרדות והצקות מחבריהם בבית הספר, אך לעיתים גם מההורים שלהם בביתם. על אנשי צוות רפואי המטפלים בילדים שמנים לקחת זאת בחשבון, מאחר והם עשויים לשמש כבני הברית היחידים לתמיכה ועזרה לצעירים.

אנשי צוות רפואי צריכים לשמש כמערך תומך לילדים ובני המשפחה, כולל זיהוי אתיולוגיה מורכבת של השמנה. עליהם להשתמש בתקשורת הולמת, רגישה ולא-ביקורתית בנושאי משקל עם צעירים, בני משפחתם וצוותים רפואיים אחרים. דוגמאות כוללות למשל שימוש בשפה בה מדובר ב”ילד עם השמנה” במקום “ילד שמן”.

ברישומים הרפואיים ובתקשורת עם חולים ובני משפחתם, על רופאים ואנשי צוות רפואי להשתמש בשפה רגישה, דוגמת “משקל לא-בריא” או “משקל מאוד לא-בריא”, במקום “השמנה” או “השמנה חולנית”.

על רופאי ילדים לנקוט בגישה ממוקדת-מטופל, אמפתית, לשינוי ההתנהגות של המטופלים, כולל ראיון מוטביציונאלי כמסגרת לסייע למטופלים ולבני משפחתם לערוך שינויים התנהגותיים. יש ליצור מערכת תקשורת פתוחה, מקבלת ולא-ביקורתית עבור הצעירים עם השמנה ובני משפחתם.

על רופאים להעריך חשיפה למעשי בריונות על-רקע משקל הגוף, לצד השלכות רגשיות וגופניות של השמנה, בהם ערך עצמי נמוך, הישגים אקדמיים ירודים, דיכאון וחרדה.

על הרופאים גם לצאת כנגד סטיגמות הנוגעות למשקל ע”י שיתוף פעולה עם בתי ספר להבטחת מדיניות כנגד בריונות על-רקע משקל; עבודה לשיפור אופן הצגת השמנה בתקשורת; תמיכה בהכללת הכשרה בנושא סטיגמות בנוגע למשקל בבתי ספר לרפואה, תכניות התמחות ולימודי המשך; וכן עבודה להעצמת בני משפחה וחולים לנהל ולהתייחס לסטיגמות סביב משקל בבתי ספר שלהם, בקהילה ובבתיהם.

Pediatrics. Published online November 20, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה