משפחה

טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מסוימות מלווה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (J Clin Psychiatry)

במבוגרים הנוטלים תרופות אנטי-פסיכוטיות אטיפיות המעודדות שינויים מטבוליים מהירים, דוגמת עליה במשקל ושינוי פרופיל השומנים בדם, סיכון גבוה יותר משמעותית לאירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים, בפרט אירועים מוחיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, אשר פורסמו בכתב העת Journal of Clinical Psychiatry.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של תרופות אנטי-פסיכוטיות על-פי פרופיל תופעות הלוואי המטבוליות שלהן, אשר סווג לפי סיכון נמוך, בינוני, או גבוה לאירועים קרדיווסקולאריים.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל מבוגרים אמבולטורים בגילאי 30 שנים ומעלה, שהחלו טיפול אנטי-פסיכוטי בין 2002 עד 2007. תרופות אנטי-פסיכוטיות סווגו לשלוש קבוצות (סיכון נמוך, בינוני וגבוה) בהתאם לחומרת פרופיל תופעות הלוואי בהתפתחות שינויים מטבוליים הקשורים במחלה קרדיווסקולארית. התוצא העיקרי היה זמן עד למשלב של אוטם לבבי חד, תסמונת כלילית חדה, אירוע מוחי איסכמי, מחלת עורקים היקפית, או פרוצדורת רה-וסקולריזציה חדשה.

מדגם המחקר כלל 1,008 חולים, בגיל ממוצע של 72.4 שנים וחציון מעקב של 36.5 חודשים. מהתוצאות עלה כי שיעור התוצא העיקרי עמד על 19.6%. יחסי הסיכון המתוקנים לאירוע קרדיווסקולארי מג’ורי בחולים בקבוצות טיפול תרופתי בסיכון גבוה או בינוני, בהשוואה לקטגוריית סיכון נמוך, עמדו על 2.82 ו-2.57, בהתאמה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב קשישים הנוטלים טיפול תרופתי אנטי-פסיכוטי בסיכון גבוה או בינוני לתופעות לוואי מטבוליות תתכן היארעות מוגברת של אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים, בהשוואה לחולים הנוטלים תרופות בסיכון נמוך.

J Clin Psychiatry. 2017;78:e905-e912

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה