מרבית הרופאים חווים אלימות מילולית ואיומים (מדסקייפ)

מסקר חדש מטעם אתר מדסקייפ עולה כי מרבית המשיבים דיווחו על חשיפה לאלימות מילולית וגופנית מצד מטופלים, ולעיתים לא-נדירות, אך מצד עמיתים למקצוע. חלק גדול נוסף מהמשיבים דיווחו כי היו עדים למעשה אלימות ומרבית המשיבים טענו כי זכו להכשרה מינימאלית בלבד באשר להתמודדות עם מצבים אלו וכי אין פרוטוקולים מספקים להגנה עליהם.

הסקר נערך בסוף חודש יולי השנה, לאחר ירי למוות ברופאת משפחה בת 32 במרכז רפואי בניו יורק. רופא שעבד במקום בעבר רצח את הרופאה ופצע מטופל, שני סטודנטים לרפואה, שני מתמחים ומשתלם בגסטרואנטרולוגיה, לפני שהתאבד.

בסיכומו של דבר, 88% מבין 2,389 משיבים לסקר שכלל אחיות, רופאים, רוקחים ואנשי צוות נוספים דיווחו על חשיפה אישית לאלימות מילולית ו-76% דיווחו כי נחשפו לאיומים. כ-40% דיווחו כי היו קורבנות לתקיפה גופנית ו-30% נחשפו להטרדה מינית. המשיבים דיווחו גם על מצבים בהם עקבו אחריהם.

מבין המשיבים, 92% דיווחו כי היו עדים לאלימות מילולית ו-81% היו עדים לאיומים, כאשר 55% דיווחו על חשיפה לתקיפה. במרבית המקרים, התוקפים פעלו בשל שינוי מצב נפשי עקב מחלה פסיכיאטרית או שימוש בחומרים.

תגובה לצפיפות יתר צוינה ע”י 17% מהמשיבים כטריגר למעשה האלימות וכרבע דיווחו כי האלימות הייתה מצד עובד לא-מרוצה. בסיכומו של דבר, 29% מהמשיבים ציטטו סיבות אחרות לאלימות.

אחיות דיווחו על חשיפה אישית או עדות לתקיפה גופנית יותר מרופאים, רוקחים, או אנשי צוות רפואי אחרים. מחצית מכלל האחיות דיווחו כי היו קורבנות לתקיפה, זאת בהשוואה ל-36% מהרופאים, 18% מהרוקחים ו-24% מאנשי צוות אחרים. אחיות בחדר מיון דיווחו על שיעורי התקיפה הגבוהים ביותר 77% דיווחו על חשיפה לאלימות גופנית.

גם אלימות מילולית ואיומים היו נפוצים יותר בקרב אחיות בחדרי מיון, בהשוואה לרפואת משפחה. אחיות שעבדו בחדרי מיון, שירות פסיכיאטרי ורפואת משפחה דיווחו גם כן על שיעורים הרבה יותר גבוהים של הטרדות מיניות, בהשוואה לרופאים. עם זאת, כ-42% מהפסיכיאטרים דיווחו על חשיםה לתקיפה מינית, זאת בהשוואה ל-28% מהרופאים בחדרי מיון.

בקרב רופאים בחדרי מיון ופסיכיאטרים תועדה השכיחות הגבוהה ביותר של עדות לתקיפה גופנית, בהשוואה לעמיתיהם ברפואת משפחה (25%) או רפואה פנימית (29%). כ-68% מהרופאים בחדרי מיון דיווחו על חשיפה לתקיפה, 99% היו עדים לאלימות.

מהנתונים עולה כי היקף האלימות היה בולט יותר בבתי חולים, כאשר 85% מהמשיבים שעבדו בבתי חולים דיווחו על חשיפה או עדות לאלימות.

קרוב ל-70% מהמשיבים דיווחו כי זכו להכשרה מינימאלית, אם בכלל, בכל הנוגע להתמודדות עם אלימות במקום העבודה.

מתוך סקר מאתר מדסקייפ

לידיעה במדסקייפ


הערת מערכת:

ממצאים אלו מטרידים מאוד; במיוחד לאור הרושם לעליה בחומרת האלימות כנגד צוותים רפואיים; דוגמא לכך ניתן לראות במקרה האחרון שפורסם באיכילוב. מעניין יהיה לראות סקר דומה בישראל, אם כי סביר להניח כי השיעורים יהיו דומים למתואר בסקר זה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה