מבחני תגר מזון בטוחים כאשר מבוצעים במרפאה (Ann Allergy Asthma Immunol)

מבחני תגר מזון במרפאות רופאים הינם דרך בטוחה לאבחנה של אלרגיה למזון, כך קובעים מומחים מארצות הברית, בעקבות תוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Annals of Allergy, Asthma and Immunology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במבחני תגר מזון, החולים צורכים כמו קטנה מאוד של מזון דרך הפה, תחת השגחת רופא לזיהוי תגובה אלרגית. מדובר במדד הזהב לאבחנת אלרגיה למזון ואין בדיקה כה מדויקת אחרת, המאפשרת לקבוע אם מטופל צפוי לפתח תגובה אלרגית למזון.

התסמינים האופייניים של תגובות אלרגיות למזון כוללים שיעול או צפצופים, הקאות וכאבי בטן, פריחה עורית, נפיחות שפתיים ותחושת מחנק.

להבנה טובה יותר של הנושא, החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות מחמש מרפאות לאורך תקופה של חמש שנים. הם בחנו רשומות של למעלה מ-6,000 מבחני תגר מזון שבוצעו במרפאות ברחבי יוסטון, פיטסבורג, סיאטל, בוסטון ואינדיאנפוליס. כל הבדיקות בוצעו בהתאם להנחיות המקובלות ומרבית המשתתפים היו מתחת לגיל 18 שנים.

מהתוצאות עולה כי רק 2% מהנבדקים פיתחו אנאפילקסיס. כ-14% פיתחו תגובה קלה או מתונה, דוגמת פריחה עורית, ובסופו של דבר הם טופלו בנוגדי-היסטמינים.

ממצאי המחקר מספקים מקור להרגעה אודות בטיחות הפרוצדורות. מדובר בבדיקה חשובה מאוד, שאינה בשימוש מספק, המספקת מידע חשוב העשוי להיות משנה-חיים. אעפ”י כן, המומחים מזהירים כי לא מדובר בבדיקה נטולת סיכונים. המדגם הנוכחי כלל בעיקר ילדים שכבר היו בסיכון נמוך לאלרגיה ונערך במרכזים מנוסים מאוד.

Ann Allergy Asthma Immunol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה