משפחה

אין עדויות התומכות בעדיפות נוירופידבק על-פני CBT בטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Lancet Psychiatry)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Lancet Psychiatry, עולה כי אין עדויות התומכות בעדיפות נוירופידבק על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, המשמשים לעיתים קרובות לטיפול במבוגרים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD או Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder).

החוקרים השלימו מחקר תלת-סמיות, אקראי-מבוקר, שכלל מבוגרים עם ADHD במרכז יחיד בגרמניה. המשתתפים היו כולם בגילאי 18-60 שנים, לא נטלו טיפול תרופתי או נטלו טיפול תרופתי קבוע במהלך לפחות חודשיים, ללא כוונה לשנות את הטיפול. אלו שענו על קריטריוני המחקר חולקו באקראי לטיפולי נוירופידבק לאורך 15 שבועות, טיפול דמה של נוירופידבק, או טיפול מטה-קוגניטיבי שכלל 12 מחזורי טיפול לאורך 12 שבועות.

בתקופה שבין 1 בפברואר, 2013, ועד 1 בדצמבר, 2015, החוקרים בחנו התאמת 761 חולים והוציאו מן המחקר 656 משתתפים כך שבסופו של דבר נכללו 118 חולים במחקר. המשתתפים חולקו באקראי לקבוצת נוירופידבק (38 חולים, 32%), טיפול דמה (39 חולים, 33%) או טיפול מטה-קוגניטיבי (41 חולים, 35%). ניתוח הנתונים כלל 37 (97%) חולים בקבוצת נוירופידבק, 38 (97%) חולים בקבוצת טיפול דמה ו-38 (93%) חולים בקבוצת טיפול מטה-קוגניטיבי.

תסמיני ADHD פחתו משמעותית בכל קבוצות הטיפול בהשוואת המצב טרם הטיפול והמצב בתום שישה חודשי מעקב, ללא תלות בסוג הטיפול (נוירופידבק, טיפול דמה או טיפול מטה-קוגניטיבי). החוקרים לא זיהו אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול או המחקר.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי תרגילי נוירופידבק אינם עדיפים על טיפול דמה או פסיכותרפיה, כאשר כל שלושת הטיפולים היו יעילים בהקלה על תסמיני הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות.

Lancet Psychiatry

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה