הנחיות מעודכנות מטעם ה-AAP לניהול יתר לחץ דם בילדים (Pediatrics)

טבלאות חדשות אודות ערכי לחץ דם תקינים, פרוטוקולי סקירה עדכניים והמלצות להתחלת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם הינם חלק מהנקודות המרכזיות בעדכון ההנחיות הקליניות מטעם ה-AAP (American Academy of Pediatrics) לאבחנה וטיפול בלחץ דם גבוה בילדים.

המסמך החדש מהווה עדכון להנחיות משנת 2004 מטעם ה-National Heart, Lung and Blood Institute וכוללות המלצות מוגבלות יותר אודות מועד הסקירה להפרעה בלחץ הדם בילדים, תפקיד נרחב יותר לניטור לחץ דם אמבולטורי והפחתת חשיבות אקו-לב במקרים אלו.

טבלאות לחץ הדם המעודכנות מבוססות על ילדים במשקל-בריא בלבד ואלו שונות מאוד מטבלאות קודמות שכללו מדידות לחץ דם בילדים ומתבגרים בעלי עודף משקל והשמנת יתר.

באשר לבדיקות סקר ליתר לחץ דם בילדים ומתבגרים, ההנחיות החדשות ממליצות על סקירה רק במסגרת ביקורי רפואה מונעת וביקור בריא ולא בכלל ביקורי השגרה. כל אבחנה אפשרית של יתר לחץ דם על-בסיס מספר מדידות לחץ דם במרפאה תאושר באמצעות ניטור לחץ דם אמבולטורי במהלך 24 שעות.

בעוד שההנחיות הקודמות תמכו באקו-לב בכלל הילדים עם יתר לחץ דם, המסמך העדכני ממליץ על הבדיקה רק בילדים ומתבגרים הנוטלים תרופות לאיזון לחץ הדם, לפני התחלת הטיפול התרופתי.

להלן נקודות חשובות נוספות בהנחיות החדשות:

·         טבלה פשוטה לבדיקת סקר ראשונית ליתר לחץ דם מבוססת על לחץ דם באחוזון 90 לגי ומין בילדים באחוזון החמישי לגובה, כך שמתקבלת טבלה עם ערך מנבא שלילי גבוה מאוד. הטבלה המופשטת נועדה לשמש ככלי סקירה בלבד לזיהוי ילדים ומתבגרים הנדרשים להערכה נוספת של לחץ הדם עם מדידות לחץ דם חוזרות.

·         בילדים בגילאי 13 שנים ומעלה, הטבלה נועדה לעלות בקנה אחד עם ערכי הסף המקובלים ללחץ דם חריג במבוגרים שפותחו מטעם ה-AHA ו-ACC, בכדי לעודד טיפול במתבגרים מבוגרים עם לחץ דם גבוה.

·         שינוי במונח “קדם יתר לחץ דם” למונח “לחץ דם מוגבר”. השינוי מהווה את הרצון לעקביות עם הנחיות ה-AHA ו-ACC ולהעביר את המסר בנוגע לחשיבות שינויי אורחות חיים למניעת התפתחות יתר לחץ דם.

·         התחלת טיפול תרופתי לאיזון יתר לחץ דם כאשר שינוי אורחות חיים בלבד אינם מובילים להפחתה מספקת בלחץ הדם. בילדים הנותרים עם לחץ דם גבוה למרות נסיון שינוי אורחות חיים, או באלו עם יתר לחץ דם תסמיני, יתר לחץ דם בשלב 2 ללא גורם הפיך ברור (דוגמת השמנה), או יתר לחץ דם בכל שלב בליווי מחלת כליות כרונית או סוכרת, יש להתחיל טיפול בתרופה יחידה לכל הפחות.

ההנחיות המלאות כוללות 30 נקודות מרכזיות ו-27 המלצות נוספות על-בסיס סקירת ספרות שכללה קרוב ל-15,000 מאמרים שפורסמו בין ינואר 2004 ועד יולי 2016. בהתאם להמלצות ה-AAP לפיהן יש להשלים סקירה של העדויות כל חמש שנים, הנחיות אלו יבחנו בשנית בשנת 2022 להערכת הצורך בעדכון ההנחיות.

Pediatrics. Published online August 21, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    בחולים עם מחלת כליות כרונית עם רמות אלבומינוריה בטווח התקין עדיין תוארה עליה ליניארית בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית עם עליה ברמות אלבומין בשתן מערכים לא-מדידים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. מדגם המחקר כלל 1,629 משתתפים משבעה מרכזים בארצות הברית אשר לקחו חלק במחקר הפרוספקטיבי CRIC ואובחנו עם מחלת […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה