האם וויטמין B6 עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לממאירות? (J Natl Cancer Inst)

עדויות אפידמיולוגיות תומכות בתועלת אפשרית של וויטמין B6 להפחתת הסיכון למחלות ממאירות וחשיבות PLP (Pyridoxal-5-Phosphate) כבדיקת סקר אפשרית לסרטן, בעיקר גידולים במערכת העיכול, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Journal of the National Cancer Institute. עם זאת, ממצאים לא-עקביים ממחקרים אחרים מציעים כי הוויטמין עשוי גם לשמש כסמן למרכיבים תזונתיים אחרים המספקים הגנה מפני מחלות אלו.

החוקרים השלימו סקירה שיטתית של מחקרים תצפיתיים והתערבותיים להערכת הקשר בין צריכת וויטמין B6 או הרמות בדם של הצורה הפעילה ביולוגית שלו, PLP, והסיכון לכלל סוגי הממאירויות.

החיפוש העלה 21 מחקרים תצפיתיים (1,924,506 משתתפים; 96,436 מקרים) ותשעה מחקרים אקראיים ומבוקרים (34,911 משתתפים; 2,539 מקרים) שכללו 19 אתרי גידול. צריכה רבה בתזונה (אוכל בלבד) של וויטמין B6 נקשרה באופן מובהק סטטיסטית עם סיכון מופחת לכלל הממאירויות (סיכון יחסי של 0.78) וגידולים ספציפיים, בעיקר קרצינומה של מערכת העיכול (סיכון יחסי של 0.68). קשר הפוך זוהה גם בין רמות PLP גבוהות ובין הסיכון לכלל הממאירויות (סיכון יחסי של 0.66) ואתרי גידול יחיד, כאשר התוצאות העקביות ביותר תוארו עבור גידולי מערכת עיכול (סיכון יחסי של 0.56).

החוקרים זיהו קשר הפוך ומובהק סטטיסטית בין הסיכון לסרטן ובין צריכה תזונתית של וויטמין B6 ורמות PLP בדם. כאשר לקחו בחשבון את כלל הצריכה של הוויטמין (מזון + תוספים), הקשר היה חלש יותר, או שנעלם כליל.

הממצאים ממחקרים אקראיים ומבוקרים לא תמכו בהשפעה מגנה של וויטמין B6 מפני מחלות ממאירות, אם כי העדויות היו בדרגה נמוכה יותר.

J Natl Cancer Inst. 2016;109(3)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה