עליה מתונה במשקל מלווה בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

מנתונים חדשים ממחקר Dallas Heart Study עולה כי גם עליה קטנה במשקל הגוף בגיל צעיר מלווה בהחמרה קונצנטרית של רימודלינג של חדר שמאל ופגיעה בתפקוד הלבבי, עם עליה בסיכון לאי-ספיקת לב בעתיד. החוקרים הופתעו לגלות כי אף עליה של 5% בלבד במשקל הגוף נקשרה עם שינויים אלו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה עשויה להביא לעליה בסיכון לאי-ספיקת לב בעקבות תהליכי רימודלינג לבבי. עם זאת, ההשפעה של שינויים לאורך זמן ברקמת השומן בגוף על תהליכי רימודלינג לבבי אינם מובנים היטב.

במחקר הנוכחי התמקדו החוקרים במשתתפים במחקר Dallas Heart Study ללא מחלת לב וכלי דם קודמת וללא הפרעה בתפקוד חדר שמאל, שהשלימו הערכה שכללה את משקל הגוף, מדדים אנתרופומטריים ובדיקת הדמיה בתהודה מגנטית של הלב בתחילת הדרך ולאחר שבע שנים. הם בחנו את הקשר בין שינויים במדדי השמנה מרכזית וכללית ובין שינויים במסת חדר שמאל, נפח חדר שמאל, יחס מסה/נפח, עובי דופן החדר ומקטע הפליטה.

מדגם המחקר כלל 1,262 משתתפים, בגיל ממוצע של 44 שנים (57% נשים). בתום המעקב, ב-41% תועדה עליה של לפחות 5% במשקל הגוף וב-15% תועדה ירידה של לפחות 5% במשקל הגוף. מהנתונים עלה כי קשר בין עליה גדולה יותר במשקל הגוף ובין גיל צעיר יותר, פחות גורמי סיכון ומדד מסת גוף נמוך יותר בתחילת המחקר.

לאחר תקנון לגיל, מין, גזע, מחלות רקע בתחילת המחקר ובמהלך המעקב, השמנה ומדדים לבביים, החוקרים מצאו קשר בין עליה במשקל הגוף ובין עליה במסת חדר שמאל, עובי הדופן וקונצנטריות, עם השפעה מתונה על נפח בתום-דיאסטולה ומקטע הפליטה. תוצאות דומות תועדו עם מדדי השמנה אחרים.

החוקרים כותבים כי רימודלינג קונצנטרי של חדר שמאל הינו הפנוטיפ הדומיננטי הקשור עם השמנה בגיל העמידה. ממצאי המחקר הנוכחי תומכים בחשיבות שמירה על משקל תקין למניעת שינויים לבביים והפחתת הסיכון לאי-ספיקת לב בעתיד.

J Am Heart Assoc 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה