משפחה

הערכת תוצאות השתלת צואה בטיפול בהישנות זיהום Clostridium Difficile (מתוך Aliment Pharmacol Ther)

במאמר שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology & Therapeutics מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי השתלת מיקרוביום צואה נמצאה יעילה בחולים שטופלו בצואה טריה או קפואה מאותם תורמים. עם זאת, הם מציינים כי היעילות של צואה מיובשת הייתה מעט נמוכה יותר בהשוואה לצואה טריה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השתלת צואה (Fecal Microbiota Transplantation) הפכה לטיפול שגרתי במקרים של הישנות CDI (Clostridium difficile Infection), העמידים לטיפול אנטיביוטי. כעת, מטרתם הייתה לבדוק את התגובה הקלינית והשיפור בהרכב המיקרוביום במעי הגס בחולים עם הישנות CDI לאחר שימוש בתוצרים שונים.

מדגם המחקר כלל 72 חולים עם לפחות שלושה אירועי CDI, שחולקו באקראי במסגרת מחקר כפל-סמיות לטיפול בצואה טריה, קפואה או מיובשת דרך קולונוסקופיה מ-50 גרם צואה לטיפול משמונה תורמים בריאים. המטופלים סיפקו דגימות צואה לפני ההשתלה, שבוע, שבועיים ושלושים ימים לאחר ההשתלה לזיהוי רעלן C. difficile ובתת-קבוצה של נבדקים, הערכת הרכב המיקרוביום.

מהתוצאות עולה כי הרזולוציה של CDI תועדה ב-87% מהחולים במהלך מעקב של חודשיים לאחר ההשתלה. בדגימות צואה לפני ההשתלה זוהה מגוון חיידקים קטן יותר משמעותית, עם שיעור גבוה של Proteobacteria, בהשוואה לתורמים. שיעורי ההחלמה היו הגבוהים ביותר בקבוצה שטופלה בצואה טריה (100% הצלחה, 25/25 מטופלים) והנמוכים ביותר לאחר טיפול בתכשיר מיובש (78%, 16/23 מטופלים), עם תוצאות ביניים לצואה קפואה (20/24 מטופלים).

השבת מגוון מיקרוביאלי תועדה לאחר שבוע במטופלים בצואה טריה או קפואה. שיפור במגוון החיידקים תועד לאחר שבוע באלו שטופלו בצואה מיובשת עם השבת המגוון המיקרוביאלי לאחר 30 ימים.

Aliment Pharmacol Ther. 2017;45(7):899-908

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה