Viral Infections

מטיילים המבקרים בתאילנד בסיכון להדבקה בנגיף Chikungunya (מתוך Euro Surveill)

עדות למקרים של זיהום בנגיף Chikungunya בקרב מטיילים ששבו מביקור באזורי התיירות בתאילנד מצביעה על סיכון מוגבר לזיהום הנגיפי בקרב אלו המבקרים במדינה, עם סיכון אפשרי להתפשטות הנגיף למדינות אחרות, כך מזהירים מומחים שהכינו את דו”ח Eurosurveillance Report.

המומחים מסבירים כי Chikungunya מצוי כיום באזורים המתוירים ביותר של תאילנד ויש הוכחות להעברה מקומית במלזיה וייתכן כי גם למדינות סמוכות. כל המטיילים לדרום תאילנד, כולל אלו מארצות הברית, מצויים בסיכון להתפתחות Chikungunya מאחר והנגיף מוביל להופעת תסמינים ב-90% מהמקרים.

לא מדובר במחלה קטלנית מאוד, אך כזו העלולה לגרום לכאבי מפרקים ו/או דלקות מפרקים, עם מעורבות אפשרית של כל המפרקים. כאבי מפרקים, נפיחות או נוקשות עשויים להישאר חודשים רבים, או אף מעבר כך (עד 50% לאחר שנתיים) ומעט חולים החלימו לחלוטין מהזיהום, בעיקר אלו עם מחלה ריאומטית קודמת.

לאור זאת, ישנה חשיבות רבה למניעה, בעיקר בקרב מטיילים קשישים. רמות גבוהות של הנגיף בדם עלולות להגדיל את הסיכון להדבקה ולהוביל להתפרצויות ענק, כפי שתועד בעבר במרכז ודרום אמריקה (2013-2014).

בדו”ח מספקים החוקרים נתונים אודות תשעה מטיילים עם הוכחה לזיהום Chikungunya, אשר שבו מתאילנד לשבדיה, שוויץ, בריטניה, רומניה, ישראל וצרפת, ואובחנו בינואר ופברואר השנה. הגיל החציוני היה 37 שנים ושלושה חולים סבלו ממחלות רקע, כולל תת-פעילות של בלוטת התריס, יתר לחץ דם וכריתת לבלב; היפרכולסטרולמיה משפחתית; ביתא-תלסמיה ותסמונת תעלה קרפאלית.

משך השהות הממוצע בתאילנד היה 22 ימים ומרווח הזמן הממוצע בין ההגעה ועד הופעת תסמיני Chikungunya עמד על 16 ימים. כל החולים פיתחו חום וכאבי מפרקים; שבעה פיתחו פריחה עורית; חמישה סבלו מכאבי ראש; בשניים הייתה עדות לדלקת קשריות לימפה. שלושה חולים אושפזו בתאילנד ואחד שב לביתו.

שמונה חולים טופלו בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים בשל כאבי מפרקים ממושכים; חולה אחד קיבל טיפול תוך-ורידי בסטרואידים במהלך השלב האקוטי בתאילנד.

רק שני חולים החלימו לחלוטין בתוך שלושה שבועות, בעוד שחולה אחת, אישה בשנות השבעים לחייה, פיתחו מחלה ריאומטית כרונית לאחר הזיהום, אשר נמשכה למעלה משלושה חודשים והובילה למוגבלות משמעותית.

המומחים כותבים כי ממצאים אלו מדגישים את פוטנציאל המעבר של הזיהום הנגיפי לאזורים אחרים. הם קוראים לרופאים המטפלים במטיילים ששבו מתאילנד או מדינות טרופיות אחרות, להכיר היטב את האפידמיולוגיה המקומית, מאחר ונתונים אלו עשויים לסייע בבחירת הבדיקות המתאימות.

Euro Surveill 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה