Urinary Incontinence

דרושים מחקרים נוספים להערכת מקומה של אמבוליזציה לטיפול בתסמינים בדרכי שתן תחתונות על-רקע הגדלה שפירה של הערמונית (BMJ)

אמבוליזציה של עורק הערמונית (PAE או Prostatic Artery Embolization) עשויה לשמש כחלופה לפרוצדורת TURP (Transurethral Resection of the Prostate) לטיפול בתסמינים בדרכי שתן תחתונות משנית להגדלה שפירה של הערמונית, אך דרושים מחקרים נוספים בנושא, כך עולה מתוצאות מחקר חדש משוויץ, שפורסמו בכתב העת The BMJ.

החוקרים השלימו מחקר העדר-נחיתות במרכז רפואי יחיד, שכלל 103 גברים בגילאי 40 שנים ומעלה, עם תסמינים בדרכי שתן תחתונות משנית להגדלה שפירה של הערמונית, אשר לא הגיבו לטיפול תרופתי. במסגרת המחקר חולקו באקראי המשתתפים לטיפול ב-PAE עם 250-400 מיקרו-ספרות תחת הרדמה מקומית, או TURP תחת הרדמה כללית או ספינאלית.

מתחילת המחקר ועד לאחר 12 שבועות, מדד IPSS (International Prostate Symptom Score) ירד ב-9.23 נקודות לאחר PAE וב-10.77 נקודות לאחר TURP, אך לא ניתן היה לבסס את העדר הנחיתות של פרוצדורת אמבוליזציה של עורק הערמונית (p=0.17).

לאחר 12 שבועות, אמבוליזציה הייתה פחות יעילה מפרוצדורת TURP בשינוי קצב זרימת שתן מקסימאלי (5.19 לעומת 15.34 מ”ל/שניה), שארית שתן לאחר-התרוקנות (86.36- לעומת 199.98- מ”ל), נפח ערמונית (12.17- לעומת 30.27- מ”ל), ולחץ זרימה (מגמה של הפחתת חסימה ב-56% לעומת 93%). עם זאת, שיעור האירועים החריגים היה קטן יותר משמעותית לאחר אמבוליזציה, בהשוואה לפרוצדורת TURP (36 לעומת 70 אירועים).

החוקרים קבעו כי להערכתם עדיין יש להתייחס לפרוצדורת אמבוליזציה של עורק הערמונית כאל הליך ניסיוני. מדובר בהליך מבטיח אך עדיין אינו מוכן לשימוש קליני. ייתכן כי מחקרים להערכת ההשפעות ארוכות הטווח של פרוצדורה זו יסייעו בזיהוי תת-קבוצה של חולים המתאימים לטיפול זה.

BMJ 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה