Urinary Incontinence

פרופ’ מרטין ויילן בהרצאתו באתר ICS: השימוש בגישת ה-LUTS-FORTA מאפשר בחירה מושכלת של טיפול באוכלוסיה המבוגרת הסובלת מתסמיני LUTS

פרופ’ ויילן, מומחה לפרמקולוגיה וטוקסיקולוגיה, מציג בתחילת הרצאתו באתר ICS-TV את הבעייתיות של ריבוי תרופות בגיל המבוגר , היינו מעל גיל 65 . עובדה זו מחייבת את הרופאים לעשות תיעדוף ולבחור בתרופות שגורמות פחות לתופעות לוואי כמו סחרחורת שגורמות לנפילות ופגיעות אחרות.

הנסיונות שהוצגו לאחרונה של במה לא להשתמש, עדיין משאירות את הרופא המטפל בבעיה, לדעת ויילן שכן עדיין נותרת השאלה : במה כן לטפל ?

גישת ה-FORTA נועדה לסייע בבחירת תרופות המתאימות לגיל המבוגר. ע”פ גישה זו נקבע סיווג של A,B,C,D לכל תרופה כאשר :

A Absolutely : יש עדויות טובות וחיוביות לשימוש במבוגרים

B beneficial    : יש עדויות טובות אך קיימות מגבלות מינוריות

C   careful : ניתן להשתמש אך בזהירות ותוך ניטור מקרוב

D avoid :  לא להשתמש במבוגרים

עבודה בגישה כזו נעשתה ע”י מס’ מומחים בינ”ל לגבי טיפול ב-LUTS והתוצאות שהתקבלו על ידם בקונצנזוס, היו לדעת ויילן מדהימות ומפתיעות. נמצא למשל שתרופות שונות מאותה קבוצה, למשל ה- Antimuscarinics קיבלו דירוגים שונים מ-B ועד D . (ה-Fesoterodine , ולעומת זאת ה-Oxybutynin בקבוצה D ) .

כל התרופות בקבוצת חוסמי האלפא  סווגו בין C ל-D , כלומר שימור בזהירות או אי שימוש בכלל וזאת בשל ההשפעה על לחץ הדם ותופעות לוואי אחרות .


אף תרופה לא נכללה בקבוצה A אך בקבוצה B נכללו ה- ) Fesoterodineטוביאז, פייזר) , Dutasteride (אבודרט, GSK) , ו-)  Finasteride    פרו-קיור, MSD)


לצפייה בהרצאה ב-ICS-TV

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה