Ulcerative colitis

ההשפעה של השתלת צואה על שיעורי הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית (JAMA)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על ממצאים מוקדמים מהם עולה כי במבוגרים עם קוליטיס כיבית בדרגה קלה-עד-בינונית, השתלת צואה מתורם, בהשוואה להשתלת צואה אוטולוגית, לוותה בסיכויי הפוגה גבוהים יותר לאחר שמונה שבועות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של טיפול קצר טווח עם השתלת צואה להשראת הפוגה בחולים עם קוליטיס כיבית, באמצעות צואה אנאירובית מוכנה. מדגם המחקר כלל 73 מבוגרים עם קוליטיס כיבית פעילה, בדרגה קלה-עד-בינונית, אשר לקחו חלק במחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, בשלב 3, שנערך בין יוני 2013 ועד יוני 2016.

החולים חולקו באקראי לטיפול השתלת צואה אנאירובית מתורם (38 חולים) או השתלת צואה אוטולוגית (35 חולים) במהלך קולונוסקופיה, לאחריה שני חוקנים לאורך שבעה ימים. טיפול בתווית-פתוחה הוצע לחולים בקבוצת השתלה אוטולוגית לאחר שמונה שבועות והם היו במעקב לאורך עד שנה אחת.

התוצא העיקרי של המחקר היה הפוגה ללא-סטרואידים בקוליטיס כיבית, אשר הוגדרה בנוכחות מדד Mayo Score של עד 2 נקודות עם מדד Mayo Score אנדוסקופי של עד נקודה אחת לאחר שמונה שבועות. מדדי Mayo Score הכוללים נעו בין 0-12 נקודות.

מבין 73 החולים שלקחו חלק במחקר (גיל ממוצע של 39 שנים, 45% נשים), 69 חולים השלימו את המחקר (95%). התוצא העיקרי הושג ב-12 מבין 38 משתתפים (32%) בקבוצת השתלת צואה מתורם, בהשוואה ל-3 מבין 35 חולים (9%) בקבוצת השתלת צואה אוטולוגית (יחס סיכויים של 5.0, p=0.0.3). חמישה מבין 12 המשתתפים (42%) בהם הושגה הפוגה במחלת המעי לאחר שמונה שבועות, שמרו על הפוגה זו לאחר שנה אחת.

במהלך המחקר תועדו שלושה אירועים חריגים חמורים בקבוצת השתלת צואה מתורם ושני אירועים חריגים חמורים בקבוצת השתלת צואה אוטולוגית.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי לבחון את הבטיחות והיעילות בטווח הארוך של גישת טיפול זו.

JAMA 2019; 321(2):156-164

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה