Trauma

עדיפות לפעילות גופנית על מנוחה בצעירים לאחר זעזוע מוח (JAMA)

מנוחה אינה ההמלצה הטובה ביותר לילדים ומתבגרים לאחר זעזוע מוח חד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA במהלך חודש דצמבר. המומחים מאמינים כי לממצאי המחקר עשויות להיות השלכות ניכרות על ההמלצות לטיפול במצבי זעזוע מוח.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין השתתפות בפעילות גופנית בתוך שבעה ימים לאחר חבלה והיארעות PPCS (persistent postconcussive symptoms) במסגרת מחקר עוקבה פרוספקטיבי, רב-מרכזי. מדגם המחקר כלל משתתפים בגילאי 5-17 שנים, לאחר זעזוע מוח חד, שנבדקו במחלקות לרפואה דחופה בקנדה.

PPCS הוגדר בנוכחות לפחות שלושה תסמינים אופיינים לזעזוע מוח שהופיעו או החמירו במהלך 28 ימים לאחר החבלה. מדגם המחקר כלל 2,413 משתתפים, מתוכם 733 (30.4%) אובחנו עם PPCS.

ביום השביעי לאחר החבלה, 1,677 חולים (69.5%) דיווחו על ביצוע פעילות גופנית מסוימת, בעיקר פעילות אירובית קלה (32.9%), אך גם פעילויות ספורט ספציפיות (8.9%), אימונים ללא-מגע (5.9%), אימונים עם מגע מלא (4.4%) ותחרויות מלאות (17.4%). יתר 736 המשתתפים (30.5%) דיווחו כי לא עסקו כלל בפעילות גופנית.

מניתוח לא-מתוקן של הנתונים עלה כי הסיכון ל-PPCS היה נמוך יותר בקבוצת החולים ששבה לפעילות מוקדמת, בהשוואה לאלו שלא שבו לפעילות גופנית (24.6% לעומת 43.5%). פעילות גופנית מוקדמת סיפקה גם הגנה מפני PPCS בניתוח מותאם של הנתונים (28.7% לעומת 40.1%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי השתתפות בפעילות גופנית בתוך שבוע לאחר חבלה עשוי לסייע להחלמת התסמינים בילדים ומתבגרים לאחר זעזוע מוח.

JAMA. 2016;316:2504-2514.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    חוסר ההתמדה בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים הינו בעיה ידועה ביעילות הטיפול, וזו בולטת במיוחד בהקשר של תרגילים לטיפול בסחרחורות ובעיות שיווי משקל (שיקום ווסטיבולרי). חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתחו מהם החסמים לתרגולים הביתיים וחזרו עם התשובות - ועם עצות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המוביל בפיזיותרפיה Journal of Neurologic Physical Therapy.

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.