Stroke

העברת מטופל עם אירוע מוחי לבית חולים אחר לצורך טיפול אנדווסקולארי מלווה בתוצאות גרועות יותר (מתוך כנס ה-ISC)

העברה של מטופל בין בתי חולים לצורך קבלת טיפול אנדווסקולארי בשל אירוע מוחי משנית לחסימת כלי דם גדול מובילה לעיכוב בטיפול ולתוצאות גרועות יותר, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס ה-International Stroke Conference. 

מטרת המחקר הייתה לתאר את השכיחות וההשפעה של העברת מטופלים בין בתי חולים לצורך טיפול אנדווסקולארי. הם גם בחנו את שיעור המטופלים שהשלימו טיפול אנדווסקולארי לאחר העברה בין בתי חולים ואת התוצאות באוכלוסיה זו, בהשוואה לחולים שטופלו בבית החולים אליו הופנו מלכתחילה.

מדגם המחקר כלל למעלה מ-1.8 מיליון חולים עם אירוע מוחי איסכמי, אשר אושפזו ל-2,143 בתי חולים במסגרת מאגר GWTG-Stroke. החוקרים בחנו את הנתונים בין ינואר 2012 ועד דצמבר 2017. לאחר הוצאת החולים שלא ענו על קריטריוני המחקר, מדגם המחקר הסופי כלל 37,260 חולים עם אירוע מוחי, אשר טופלו ב-639 בתי חולים.

מהנתונים עולה כי 15,975 חולים (42.9%) השלימו טיפול אנדווסקולארי לאחר העבר מבית חולים אחר במהלך תקופת המחקר. החוקרים מצאו עוד כי מספר החולים שקיבלו טיפול זה לאחר העברה מבית חולים אחר עלה מ-256 מקרים ברבעון במהלך הרבעון הראשון של 2012 ל-1,422 מקרים לרבעון במהלך הרבעון האחרון של שנת 2017.

העברה בין בתי חולים לצורך קבלת טיפול אנדווסקולארי עלתה משמעותית לאחר פרסום המחקרים הגדולים שהדגימו את התועלת של טיפול זה. ההפתעה הגדולה בעיניי החוקרים הייתה השיעור הגדול של חולים שהופנו לבתי חולים אחר, עם שיעורי העברה בין בתי חולים של 42.9%, המעידים על הזמינות הירודה של טיפולים אלו במדינה.

בהשוואה לחולים שטופלו בבית החולים אליו הופנו לראשונה, באלו שהועברו לבית חולים אחר תועדו תוצאות גרועות יותר באשפוז, כולל שיעורים גבוהים יותר של תמותה באשפוז (14.7% לעומת 13.4%) ודימום תוך-גולגולתי תסמיני (7% לעומת 5.7%), לצד סיכוי נמוך יותר לתפקוד עצמאי בעת השחרור (33.1% לעומת 37.1%) ושחרור לביתם (24.3% לעומת 29.1%). ההבדל בתמותה באשפוז לא נותר מובהק סטטיסטית לאחר תקנון לעיכוב בהתחלת טיפול אנדווסקולארי, אך יתר התוצאים נותרו מובהקים סטטיסטית.

באופן לא-מפתיע, בחולים שהועברו מבית חולים אחד לאחר לצורך טיפול אנדווסקולארי תועד מרווח ארוך יותר בין הופעת התסמינים ועד הטיפול האנדווסקולארי (חציון של 289 לעומת 213 דקות). מנגד, חציון הזמן דלת-עד-טיפול אנדווסקולארי היה קצר יותר בקרב חולים שהופנו לבית חולים אחר (68 דקות לעומת 128 דקות). עוד מדווחים החוקרים כי ב-66% מהחולים שהועברו לבית חולים אחר לצורך הטיפול מרווח הזמן דלת-עד-טיפול אנדווסקולארי עמד על עד 90 דקות, זאת בהשוואה ל-24% מהחולים שהגיעו ישירות לבית החולים המטפל.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את הצורך במערכות יעילות יותר לטיפול בחולים עם אירוע מוחי.

מתוך כנס ה-ISC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה