Stroke

הערכת היקף האשפוזים החוזרים בתוך חודש לאחר אירוע מוחי (JAMA Network Open)

שבץ

מסקר ארצי חדש עולה כי שיעור האשפוזים החוזרים מכל-סיבה, בתוך 30 ימים לאחר אירוע מוחי, מצוי במגמת ירידה. עם זאת, שיעור האשפוזים החוזרים עקב אירוע מוחי שני או סיבוך על-רקע האירוע הראשוני, אינו מצוי במגמת ירידה ולרוע המזל, בחלק מהמקרים אף מדובר במגמת עליה.

במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת JAMA Network Open, החוקרים ביקשו לספק הערכה ארצית בארצות הברית ולהעריך את המגמות של אשפוזים חוזרים לבית החולים בתוך 30 ימים, כולל אשפוזים מתוכננים, אשפוזים שניתן היה למנוע ואשפוזים מכל-סיבה, בקרב חולים לאחר אירוע מוחי איסכמי והמורגי; לבחון את הקשר בין נפח השחרורים מבית החולים של מקרי אירוע מוחי, מצב האקדמיה ואשפוזים חוזרים בתוך 30 ימים; ולזהות את הסיבות לאשפוזים חוזרים בתוך 30 ימים ולבחון את הקשר בין אשפוזים חוזרים בתוך 30 ימים עם התמותה, משך אשפוז ועלות טיפול בחולים לאחר אירוע מוחי.

מדגם המחקר כלל 2,078,854 חולים בגיל ממוצע של 70 שנים, עם אבחנה עיקרית בשחרור של דימום תוך-מוחי, אירוע מוחי איסכמי חד, או דימום תת-עכבישי.

שיעור האשפוזים החוזרים בתוך 30 ימים היה הגבוה ביותר בחולים עם דימום תוך-מוחי (13.70%), לאחריו היו חולים עם אירוע מוחי איסכמי חד (12.44%) וחולים עם דימום תת-עכבישי (11.48%). בממוצע, תועדה ירידה שנתית של 3.3% בשיעור האשפוזים בין 2010 ו-2014, אשר הייתה מובהקת סטטיסטית בתקופת הבדיקה (יחס סיכויים של 0.96). בחולים ששוחררו מבתי חולים לא-אוניברסיטאיים עם נפח שחרור גבוה של מקרי אירוע מוחי, תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לאשפוז חוזר בתוך 30 ימים, כאשר שתי הסיבות המובילות לאשפוז חוזר כללו מחלה צרברווסקולארית חדה ואלח דם.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי אשפוזים חוזרים עשויים לשמש כמדד איכות תפקוד בתי חולים וכי מגמת שינוי של 3.3% עשוי לשמש להערכת התועלת של גישות לצמצום אשפוזים חוזרים.

JAMA Network Open. 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה