Stroke

מה בין צריכת חלבונים בתזונה ובין הסיכון לאירועים מוחיים? (Stroke)

צריכת חלבונים רבה יותר מלווה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים באוכלוסיה הכללית ביפן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Stroke.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעה של חלבונים בתזונה על הסיכון לאירועים מוחיים הינה סוגיה מעניינת וכעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין השניים באוכלוסיה יפנית, תוך הערכת המקור לחלבונים.

מדגם המחקר כלל 2,400 משתתפים בגילאי 40-79 שנים, שהיו במעקב למשך 19 שנים. הערכת צריכת חלבונים בתזונה התבססה על שאלון תזונה חצי-כמותי. הסיכון להיארעות אירועים מוחיים וסוג האירועים המוחיים נבחן במודל סטטיסטי.

במהלך המעקב, 254 חולים אובחנו עם אירוע מוחי; מבין אלו, 172 אובחנו עם אירוע מוחי איסכמי ו-58 עם דימום תוך-מוחי. הממצאים העידו על קשר בין צריכת חלבונים רבה יותר ובין סיכון נמוך יותר לאירוע מוחי ודימום תוך-מוחי. באשר למקור החלבונים, הסיכון לכלל סוגי אירועים מוחיים ואירועים מוחיים איסכמיים היה קטן ב-40% ו-40%, בהתאמה, באלו ברבעון העליון של צריכת חלבונים מירקות, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון. מנגד, בנבדקים עם צריכת החלבונים הרבה ביותר מבעלי חיים תועד סיכון נמוך ב-53% לדימום תוך-מוחי.

הנתונים הצביעו על קורלציה חיובית בין צריכת חלבונים מירקות ובין צריכת מוצרי סויה וירקות, בעוד שצריכת חלבונים מבעלי חיים עמדה בקורלציה חיובית עם צריכת דגים, בשר, ביצים ומוצרי חלב. שני סוגי החלבונים עמדו בקורלציה שלילית עם צריכת אורז ואלכוהול.

לסיכום, מהממצאים עולה כי צריכת חלבונים רבה יותר מלווה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים באוכלוסיה הכללית ביפן.

Stroke. 2017;48(6):1478-1486

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה