Spine

גירוי אפידוראלי עשוי לשפר תפקוד קרדיווסקולארי בחולים לאחר פציעת חוט שדרה (JAMA Neurol)

גירוי אפידוראלי של חוט השדרה עשוי להביא לעליה בלחץ הדם וקצב הלב בחולים עם נזק לחוט שדרה צווארי הסובלים מתת לחץ דם אורתוסטטי, כך עולה מנתונים מוקדמים שפורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת JAMA Neurology.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את ההשפעה של גירוי אפידוראלי המכוון לגירוי תפקוד קרדיווסקולארי בארבעה חולים לאחר פציעה מלאה של חוט השדרה הצווארי. הם בחנו את תוצאות התערבות זו כאשר שימשה על-בסיס יומי כנגד תת-לחץ דם אורתוסטטי כרוני.

מדובר במחקר עוקבה פרוספקטיבי, שנערך בין ספטמבר 2014 ועד ינואר 2018 וכלל ארבעה משתתפים עם נזק לחוט השדרה, שהתייצגו עם תת לחץ דם אורתוסטטי, לחץ דם נמוך במנוחה ותסמיני דיס-רפלקסיה אוטונומית. בקרב המשתתפים עם גירוי אפידוראלי של חוט השדרה (RestoreAdvanced, מערך של 16 אלקטרודות) הושתל המכשיר על סגמנטים L1-S1 וכוון למתן גירוי שהביא לעליית לחץ דם סיסטולי בטווח 105-120 מ”מ כספית. המשתתפים השלימו 89 מחזורי טיפול יומי בני שעתים. לחץ הדם נמדד באופן רציף במטרה להעריך את התגובה ההמודינאמית לדחק אורתוסטטי משנית לאימון, עם ובלי גירוי.

תת לחץ דם אורתוסטטי נעלם עם הגירוי האפידוראלי לאחר אימון יומי. לפני האימון היומי לשימוש בגירוי האפידוראלי, משתתף A41 חווה ירידה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי ועליה בקצב הלב ללא שינוי, אך עם הגירוי, לחץ הדם בזמן ישיבה לא השתנה משמעותית מהערכים שנמדדו בשכיבה, למרות שקצב הלב שנמדד בישיבה עלה משמעותית, אך לערכים נמוכים יותר. תגובה דומה תועדה לאחר אימון יומי בשימוש במכשיר בעקבות חשיפה לדחק אורתוסטטי גם ללא גירוי. ממצאים אלו היו עקביים בכל ארבעת המשתתפים במחקר.

החוקרים כותבים כי תת לחץ דם אורתוסטטי השתפר בארבעת המשתתפים במחקר עם נזק כרוני לחוט השדרה הצווארי בעקבות שימוש במכשיר לגירוי אפידוראלי של האזור הלומבו-סקראלי בזמן דחק אורתוסטטי. השיפור בתגובה הקרדיווסקולארית תועד לאחר אימון יומי בשימוש במכשיר, ללא גירוי. ממצאים אלו מרמזים כי ישנה תגובתיות קרדיווסקולארית מיידית עם גירוי, הנותרת לאחר אימון, רמז לאדפטציה ארוכת-טווח.

JAMA Neurol. Published online September 17, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה