Sleep Apnoea

טיפול בדום נשימה בשינה בחולי אפילפסיה מפחית פרכוסים (מתוך הכנס השנתי ה-71 מטעם ה-American Epilepsy Society)

מתוצאות מחקר חדש, אשר הוצגו במהלך הכנס השנתי ה-71 מטעם ה-American Epilepsy Society, עולה כי טיפול בדום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אפילפסיה מפחית משמעותית תדירות פרכוסים. החוקרים מציעים להשלים בדיקות סקר של כל חולי אפילפסיה לדום נשימה חסימתי בשינה ולטפל בחולים הסובלים מהפרעת הנשימה בשינה, בפרט באלו עם פרכוסים עמידים לטיפול תרופתי.

המחקר הרטרוספקטיבי כלל 197 מבוגרים עם אפילפסיה (גיל ממוצע של 43.9 שנים) שהשלימו בדיקת מעבדת שינה בין 1997-2015. החוקרים אספו מידע דמוגרפי, מאפייני אפילפסיה, נתוני מעבדת שינה והיענות לטיפול ב-PAP (Positive Airway Pressure).

החולים סווגו כחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה שטופלו ב-PAP, חולים עם דום נשימה חסימתי בשינה ללא טיפול ב-PAP וחולים ללא דום נשימה חסימתי בשינה. כ-62% מהמשתתפים במחקר סבלו מדום נשימה חסימתי בשינה, מהם 60% טופלו ב-PAP.

לא תועדו הבדלים בגיל, מין, מדד מסת גוף, או מינון טיפול נוגד-פרכוסים בין קבוצת החולים עם דום נשימה חסימתי בשינה שקיבלו טיפול ואלו שלא קיבלו טיפול.

כל החולים עם דום נשימה חסימתי בשינה קיבלו הדרכה אודות טיפולים שמרניים בעת האבחנה. כחלק מההדרכה, הדריכו את החולים אודות חשיבות ירידה במשקל והימנעות משכיבה על הגב, אלכוהול ותרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית.

המחקר כלל שני תוצאים: שיעורי תגובה (ירידה של 50% ומעלה בפרכוסים מתחילת המחקר) והצלחת טיפול (ירידה של 50% ומעלה או מצב ללא-פרכוסים בתחילת המחקר ובמהלך המעקב). החוקרים תקננו למינון הסטנדרטי של הטיפול האנטי-אפילפטי, מדד לנטל התרופות, במטרה לבטל השפעה של שינויים תרופתיים מתחילת המחקר ולאורך המעקב.

לאחר שנה אחת, שיעורי התגובה היו גדולים משמעותית בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה וטיפול PAP (63%) ובאלו ללא דום נשימה חסימתי בשינה (44%), בהשוואה לאלו עם הפרעת הנשימה בשינה שלא קיבלו טיפול.

הצלחת טיפול תועדה בשכיחות גבוהה יותר בחולים עם טיפול ב-PAP, בהשוואה לאלו עם דום נשימה חסימתי בשינה שלא קיבלו טיפול (85% לעומת 55%), או באלו ללא דום נשימה חסימתי בשינה (65%).

למרות שהממצאים היו דומים בנקודות זמן מעבר לשנה אחת, הניתוחים הללו היו מוגבלים בשל מדגמים קטנים ולא היו מובהקים סטטיסטית. לא מובן כיצד הטיפול ב-PAP מסייע בהפחתת תדירות פרכוסים בחולים אלו.

מתוך הכנס השנתי ה-71 מטעם ה-American Epilepsy Society,

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה