Sleep Apnoea

דום נשימה בשינה בילדים עשוי להשפיע על התפתחות המוח (Sci Rep.)

בילדים עם דום נשימה חסימתי בשינה נפח קטן משמעותית של החומר האפור באזורים במוח האחראיים לבקרת תפקוד קוגניטיבי ומצב רוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Scientific Reports.

16 ילדים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה מתונה עד חמורה השלימו בדיקות נוירו-קוגניטיביות ביחד עם בדיקת MRI. לאחר מכן, החוקרים השוו את הממצאים אל מול תשעה ילדים בריאים, תואמים בגיל, מין, מוצא אתני ומשקל.

בדיקות ההדמיה בתהודה מגנטית של 16 הילדים עם דום נשימה חסימתי בשינה נבחנו גם אל מול 191 בדיקות MRI של ילדים שנכללו במאגר בדיקות MRI של ילדים מטעם ה-NIH.

החוקרים כותבים כי ההדמיות של החומר האפור היו מרשימות. עדיין אין דרך לכמת במדויק את הקורלציה בין אובדן החומר האפור ובין חסרים קוגניטיביים ספציפיים, אך יש עדות ברורה לנזק נוירונאלי נרחב, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

בבדיקות ה-MRI תועדה ירידה משמעותית בנפח החומר האפור באזור הקורטקס הפרונטאלי והפרה-פרונטאלי, כמו גם בקורטקס פריאטלי, אונה טמפוראלית ובגזע המוח בילדים עם דום נשימה חסימתי בשינה. באזור הפרה-פרונטלי ופרונטאלי תועדה ירידה בנפח בכל האזורים.

החוקרים לא זיהו עדות להשפעה של דום נשימה חסימתי בשינה על הקורטקס האוקסיפיטאלי, אך באזורים הפריאטלים נרשמה ירידה בנפח החומר האפור.

אמנם לא הייתה אפשרות לזהות קשר בין הממצאים בבדיקות ההדמיה בילדים עם דום נשימה חסימתי בשינה ובין התפקוד הקוגניטיבי, אך חומר אפור בנפח גדול יותר נקשר עם אינטיליגנציה גבוהה יותר, כפי שנבדק במבחני IQ.

החוקרים משערים כי ככל הנראה לא ניתן יהיה לזהות את ההשפעה של הירידה בנפח החומר האפור על מדדי ה-IQ של הילדים במחקר זה, בשל גילם הצעיר.

Sci Rep. Published online March 17, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה