Sleep Apnoea

שעות עבודה ארוכות ושינה קצרה עשויים לפגוע בבריאותם של גברים מבוגרים (Age Ageing)

חוקרים מפינלנד מתארים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Age and Ageing תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שעות עבודה ארוכות ומשך שינה קצר בגיל העמידה עשויים להוביל לבריאות גופנית ירודה בגיל מבוגר.

החוקרים כותבים כי ברבע מאנשי העסקים בפינלנד שעבדו למעלה מ-50 שעות בשבוע וישנו פחות מ-47 שעות בשבוע בגיל העמידה הבריאות הגופנית הייתה גרועה יותר בגיל מבוגר יותר, בהשוואה לאלו עם הרגלי חיים בריאים יותר.

החוקרים התבססו על נתונים ממחקר Helsinki Businessman Study לעקוב אחר המצב הבריאותי של למעלה מ-3,000 גברים לבנים, שנולדו בין 1919-1934. כ-1,500 מהגברים סיפקו נתונים קליניים אודות מצבם הרפואי, שעות עבודה ושינה במהלך 1974, כאשר היו בשנות הארבעים לחייהם, בממוצע, והשלימו סקרים להערכת איכות חיים בשנת 2000, כאשר רובם היו בגילאי 60-70.

במהלך שנות העבודה, כמחצית מהמדגם המקורי של גברים הוגדרו כשעות עבודה תקינות של פחות מ-50 שעות שבועיות ו-352 גברים עבדו למעלה מ-50 שעות שבועיות. שיעור דומה של גברים ישנו לפחות 47 שעות בשבוע.

החוקרים מצאו כי בגברים שעבדו שעות ארוכות יותר וישנו פחות או עבדו שעות ארוכות והקפידו על שינה תקינה בגיל העמידה, תועדו מדדים גרועים יותר של תפקוד גופני, חיניות ובריאות כללית, בהשוואה לאלו שהקפידו על שעות עבודה ושינה תקינות.

עישון בגיל העמידה ודירוג עצמי ירוד של המצב הבריאותי בנקודה זו סיפקו הסבר לחלק מהקשר עם התוצאות בגילאים מתקדמים יותר, אך לא בכל המקרים.

Age Ageing 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה