Scoliosis

התועלת של חגורת גב לטיפול בעקמת (N Engl J Med)

במתבגרים עם עקמת אידיופטית, טיפול בחגורות גב הביא להפחתת התקדמות של העקומות לנקודה בה נדרשה התערבות ניתוחית, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine.

במחקר הפרוספקטיבי מצאו החוקרים כי חגורות גב הובילו לשיעורי הצלחה של 72% מהחולים, בהשוואה ל-48% בחולים שהיו תחת מעקב בלבד.

החוקרים מציינים כי ההשפעה של השימוש בחגורות גב על התקדמות זווית העקמת ושיעור ההתערבויות הניתוחיות עדיין אינה ברורה. במטרה להבין טוב יותר את הנושא, הם תכננו מחקר אקראי, אך לאור קצב גיוס איטי, הם בחרו במדגם בו החולים ובני משפחתם יכלו לבחור את הטיפול שיינתן להם.

המחקר הרב-מרכזי כלל 242 משתתפים, בגילאי 10-15 שנים, והופסק בשלב מוקדם לאחר הוכחת התועלת של השימוש בחגורות גב.

המשתתפים התאימו למחקר במידה והייתה להם התוויה אופיינית לשימוש בחגורות גב, לאור הגיל, חוסר בשלות של השלד ודרגת העקמת. התוצאים העיקריים כללו את שיעור כישלונות הטיפול, שהוגדרו כהתקדמות זווית העקמת לזווית Cobb של 50 מעלות ומעלה, ושיעורי הצלחת הטיפול, שהוגדרו כבשלות שלד עם פחות התקדמות של זווית העקמת.

החוקרים מצאו קשר משמעותי בין הצלחת הטיפול ובין משך הזמן שהחולים השתמשו בחגורות הגב על-בסיס יומי. בקרב אלו שהשתמשו בחגורות בשכיחות הנמוכה ביותר (פחות משש שעות ביום) שיעורי הצלחת הטיפול עמדו על 41%, זאת בהשוואה ל-90-93% באלו שהשתמשו בחגורות בשכיחות הגבוהה ביותר (למעלה מ-12.9 שעות ביום).

מבין 242 החולים שנכללו בניתוח הנתונים, 116 נכללו בקבוצה האקראית, כולל 51 חולים שחולקו לקבוצת התערבות עם שימוש בחגורת גב ו-65 לקבוצת ביקורת עם מעקב בלבד. באשר ליתר 126 החולים במחקר, 88 בחרו בחגורת גב ו-38 בחרו במעקב בלבד.

כאשר החוקרים ניתחו את הנתונים משני המדגמים, שיעורי הצלחת הטיפול עמדו על 72% בקבוצת ההתערבות ועל 48% בקבוצת הביקורת (יחס סיכויים של 1.93). כאשר ניתוח הנתונים הוגבל למדגם האקראי, שיעורי ההצלחה עמדו על 75% בחולים בקבוצת ההתערבות ועל 42% בקבוצת הביקורת (יחס סיכויים של 4.11).

במהלך ששת החודשים הראשונים, החולים השתמשו בחגורת הגב למשך ממוצע של 12.1 שעות ביום (טווח שבין 0-23 שעות).

אעפ”י שממצאי המחקר תומכים בשימוש בחגורות גב לטיפול בעקמת, החוקרים מציינים כי ייתכן כי בחירת החולים למחקר השפיעה על תוצאות המחקר, כאשר 65% מהחולים שעברו בדיקות סקירה להכללה במחקר והתאימו לקריטריונים שקבעו החוקרים, לא לקחו חלק במחקר.

N Engl J Med 2013

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה