Pulmonary IPF & Other

מחקר גדול חדש צפוי לבחון גורמי סיכון שונים למחלות ריאה כרוניות (מתוך Medscape Today)

ההשפעה ארוכת הטווח של שימוש בסיגריות אלקטרוניות וההשפעה של חשיפה בגיל צעיר לזיהום אוויר יהיו בין הנושאים העיקריים שייבחנו במחקר חדש וגדול, אשר נערך במימון ה-NHLBI (National Heart, Lung, and Blood Institute), במטרה לזהות גורמי סיכון למחלות ריאה כרוניות.

החוקרים משיקאגו, בשיתוף עם ה-American Lung Association, מתכננים לעקוב אחר ל4,000 מבוגרים בריאים בגילאי 25-35 שנים, במטרה להבין טוב יותר את הגורמים למחלות נשימתיות כרוניות נפוצות בגיל מבוגר.

שש השנים הראשונות של המחקר ימומנו ע”י מענק בסכום 24.8 מיליון דולרים מטעם ה-NHLBI. אחד היעדים העיקריים יהיה לעקוב אחר נבדקים מנקודת שיא בריאות ריאתית לרוב מאמצע שנות העשרים עד אמצע שנות השלושים לחייהם במטרה להבין טוב יותר את גורמי הסיכון הרלבנטיים למחלות נשימתיות.

החוקרים מסבירים כי השימוש במוצרי טבק וחשיפות אחרות השתנו באופן דרמטי בעשורים האחרונים. לדוגמא, עישון סיגריות בקרב מבוגרים בארצות הברית צנח ל-14% בשנת 2017, השיעור הנמוך ביותר שתועד אי-פעם; לצורך העניין, שיעור המעשנים בשנת 1980 עמד על 33.2%.

מנגד, השימוש בסיגריות אלקטרוניות עלה באופן משמעותי בעשור האחרון בארצות הברית, בפרט בקרב בני נוער ומבוגרים צעירים. השימוש בקרב בני נוער עלה ב-78% בין 2017 ל-2018 בלבד.

מעבר לשימוש בסיגריות אלקטרוניות, החוקרים מבקשים גם לבחון הרגלים אחרים, כולל פעילות גופנית, הרגלי תזונה וכדומה. המחקר יכלול מבוגרים צעירים מרחבי ארצות הברית, אשר ישלימו בתחילת הדרך הדמיה של בית החזה ובדיקת CT במינון-נמוך. המשתתפים גם ישלימו שאלונים להערכת הרגלי חיים וגורמי סיכון למחלות כרוניות, כולל עישון, שימוש בסיגריות אלקטרוניות, מריחואנה, צריכת אלכוהול, פעילות גופנית והרגלי תזונה.

המשתתפים יענדו מד פעילות גופנית בנקודות זמן שונות וידווחו על תסמינים דוגמת איכות שינה נמוכה ועייפות. למרות שהמענק הראשוני הוא לשש שנים, החוקרים מצפים כי המשתתפים יהיו במעקב למשך שנים נוספות וייתכן אף לכל חייהם. הגיוס למחקר צפוי להתחיל בסוף קיץ 2020.

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה