Prostate Cancer

משלב MRI עם ביופסיה מכוונת מוביל לזיהוי טוב יותר של גידולי ערמונית בעלי חשיבות קלינית (JAMA Netw Open)

ערמונית

מנתונים חדשים מסקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי בדיקת mpMRI (Multiparametric Magnetic Resonance Imaging) בשילוב עם ביופסיה מכוונת מלווה בשיפור זיהוי סרטן ערמונית בעל חשיבות קלינית, בהשוואה לביופסיה שיטתית בהנחיית אולטרה-סאונד רקטאלי בלבד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את תוצאות ביופסיה שיטתית של הערמונית בעזרת אולטרה-סאונד רקטאלי, אל מול השלמת בדיקת bpMRI (Biparametric MRI) או mpMRI ולאחר מכן ביופסיה מכוונת, עם או בלי ביופסיה שיטתית. לצורך כך, הם השלימו חיפוש במאגרי MEDLINE, Embase, Cochrane, Web of Science, רישום מחקרים קליניים ורשימת מקורות, לזיהוי מחקרים קליניים אקראיים אשר פורסמו עד דצמבר 2018.

הסקירה הובילה לזיהוי 70 מחקרים באיכות גבוהה (2,582 משתתפים). בהשוואה לביופסיה שיטתית בהנחיית אולטרה-סאונד רקטאלי, בדיקת MRI עם או בלי ביופסיה מכוונת לוותה בשיפור של 57% בזיהוי סרטן ערמונית בעל חשיבות קלינית, ירידה אפשרית של 33% במספר ביופסיות וירידה של 77% במספר הליבות שנדגמו בכל פרוצדורה. מחקר אחד הדגים ירידה בכאב ואירועי דמם.

דגימה שיטתית של הערמונית בנוסף להשלמת ליבות יעד לא הביא לשיפור משמעותי בזיהוי סרטן ערמונית בעל חשיבות קלינית, בהשוואה לביופסיה שיטתית בלבד.

החוקרים מסכמים וכותבים כי השלמת MRI לפני-ביופסיה, בשילוב עם ביופסיה מכוונת, לוותה בשיפור זיהוי סרטן ערמונית בעל חשיבות קלינית, בהשוואה לביופסיה שיטתית בהנחיית אולטרה-סאונד רקטאלי, זאת למרות הטרוגניות רבה בין המחקרים שנכללו בסקירה הנוכחית. השלמת MRI לפני הביופסיה לוותה בהפחתת מספר ליבות שנדגמו בכל פרוצדורה וירידה באירועים חריגים, וכן עשויה למנוע ביופסיות מיותרות בחלק מהמקרים.

JAMA Netw Open 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה