Pregnancy

האם צריכה אימהית רבה של דגים מעלה את הסיכון ל-Juvenile Arthritis בילדים? (Pediatric Rheumatology)

האתיולוגיה של JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis) אינה מובנת היטב. עם זאת, מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Rheumatology עולה כי צריכה מתונה של מתכות כבדות, למשל בדמות צריכת דגים, במהלך ההיריון וילדות מוקדמת עשויות להשפיע על מערכת החיסון של הצאצא ולהוביל להתפתחות נוגדנים ודלקת מפרקים.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי, שכלל 15,740 ילדים. הם אספו נתונים אודות הרגלי התזונה, כולל צריכת דגים, ודגימות ביולוגיות במהלך ההיריון, בלידה ובגילאים שונים. הם זיהו 42 ילדים עם אבחנה של JIA, מהם 11 ילדים נמצאו חיוביים לנוגדנים מסוג ANA (Anti-Nuclear Antibodies). הערכת מתכות כבדות בדם הושלמה בדם טבורי של כלל 42 הילדים עם JIA וב-40 ביקורות תואמות בגיל ומין.

מהנתונים עולה כי צריכת דגים בכמות של למעלה מפעם בשבוע במהלך ההיריון וכן בשנה הראשונה לחיי הילד לוותה בסיכון מוגבר ל-JIA (יחס סיכויים מתוקן של 4.5, p<0.001 ויחס סיכויים מתוקן של 5.1, p<0.001) ולנוכחות נוגדני ANA (יחס סיכון מתוקן של 2.2).

ריכוזי אלומיניום, קדמיום, כספית וליתיום בדם טבורי היו גבוהים יותר משמעותית בחולים עם JIA, בהשוואה לקבוצת הביקורת. בקרב אלו עם נוגדני ANA, שכולם צרכו דגים לפחות פעם בשבוע במהלך השנה הראשונה, תועדו ריכוזים גבוהים יותר משמעותית של אלומיניום, קדמיום וליתיום בדם טבורי, בהשוואה לביקורות.

עוד עולה מהנתונים קורלציה בין תדירות צריכת דגים ובין ריכוזי קדמיום, ליתיום וכספית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי חשיפה במהלך ההיריון או בשנה הראשונה לחיי הילד לכמות מתונה של מתכות כבדות, משנית לצריכת דגים, עשויה להשפיע על מערכת החיסון של הצאצא ולהעלות את הסיכון להתפתחות JIA.

Pediatric Rheumatology2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה