Pregnancy

חשיבות בדיקות סקר לדיכאון והפרעה דו-קוטבית באימהות חדשות (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

שכיחות דיכאון סביב לידה ולאחריה נעה סביב אחת מכל שבע נשים בארצות הברית, אך במקרים רבים אין גישה מספקת למשאבי מערכת בריאות או לטיפול רפואי. בעיות פסיכיאטריות אצל אימהות מהוות את אחד הסיבוכים הנפוצים ביותר של היריון ולגניקולוגים הזדמנות אמיתית להשפיע על הטיפול ע”י התייחסות לבעיות אלו וטיפול הולם.

הפרעות פסיכיאטריות סביב לידה אינן משפיעות רק על האימהות, אלא גם על בני המשפחה. עבור האימהות, הפרעה פסיכיאטרית לא מטופלת עשויה להוביל להיענות לקויה לטיפול רפואי, עישון ושימוש בסמים, קדם רעלת היריון ואובדנות. עבור הילדים, הסיכון מוגבר למשקל לידה נמוך, לידה מוקדמת, עיכוב קוגניטיבי, בעיות התנהגות.

חשוב להשלים בדיקות סקר של האימהות לזיהוי הפרעות חרדה ומצב רוח סביב הלידה, לפחות פעמיים: פעם אחת במהלך ההיריון ושוב לאחר הלידה. ה-ACOG ממליץ על בדיקות סקר לדיכאון וחרדה לפחו תפעם אחת במהלך התקופה הפרינטאלית.

כלי הסקירה התקפים ביותר לדיכאון אינם דורשים למעלה מעשר דקות, ולעיתים קרובות פחות מכך. אלו כוללים את מדד Edinburgh Postnatal Depression Scale, כלי חינמי להערכת דיכאון וחרדה בלמעלה מ-40 שפות; מדד Postpartum Depression Screening Scale; Patient Health Questionnaire 9, הכולל סקירה לדיכאון באוכלוסיה הכללית; מדד Beck Depression Inventory ו-Beck Depression Inventory II; מדד Center for Epidemiologic Studies Depression Scale ומדד Zung Self-Rating Depression Scale.

התקופה הפרינטאלית הינה זמן אידיאלי להשלמת בדיקת סקר לדיכאון מאחר והמטפלים מצויים בקשר סדיר עם הנשים. גניקולוגים ומיילדים יכולים לצמצם את הסטיגמה של הפרעות פסיכיאטריות ולחנך נשים כך שיחושו בנוח יותר לפנות לטיפול.

בנוסף, יש להסיר מכשולים ברמת המטפל והמרפאות דוגמת משאבים לא-מספקים, העדר הנחיה והכשרת מטפלים, ומכשולים המונעים ביצוע בדיקות לא-שגרתיות בתוך המערכת.

קובץ Maternal Mental Health: Depression and Anxiety שפותח ע”י ה-Council on Patient Safety in Women’s Health Care נועד להגביר את היכולת של גניקולוגים ומיילדים לטפל בנשים עם הפרעות מצב רוח והפרעות פסיכיאטריות אחרות לאחר לידה.

כלי MCPAP for Moms (Massachsetts Child Psychiatry Access Project) מגביר את היכולת של רופאי ילדים ורופאים ראשוניים לטפל בצעירים עם הפרעות פסיכיאטריות.

מבין האימהות שחוו הפרעות דיכאון או הפרעות פסיכיאטריות, ההערכה היא כי 23% סובלות מהפרעה דו-קוטבית ו-7% סובלות מאבחנה אחרת. למעלה מ-70% מהנשים עם הפרעה דו-קוטבית סובלות מפסיכוזה לאחר-לידה, מצב חירום פסיכיאטרי הפוגע בשתיים מבין 1,000 נשים וכרוך בסיכון של 4% למות היילוד.

מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה