Pregnancy

האם טיפול בפראצטמול עשוי לגרום למומים מולדים? (EBioMedicine)

השימוש בפראצטמול (אקמול) נקשר עם ירידה בהורמוני מין עם סולפט במחקר גדול והממצאים מעידים כי חשיפה עוברית לתרופה עשויה להיות מלווה במומים מולדים במערכת המין והשתן בעוברים זכרים. המחקר הנוכחי זיהה חסר הורמוני מין עם סולפט כמנגנון אפשרי למומים מולדים במערכת המין בבנים.

במסגרת המחקר כללו החוקרים 455 מבוגרים פעילים בגילאי 18 שנים ומעלה, והשלימו בדיקות של למעלה מ-700 מטבוליטים ב-208 משתתפים להערכת הפרופיל המטבולומי. לאחר מכן הם בחנו את מודל האימון ב-247 משתתפים נוספים.

מהנתונים עלה כי 19 מבין 208 המשתתפים נטלו ככל הנראה פראצטמול על-בסיס נוכחות פראצטמול ושבעת המטבוליים שלו, והדבר השפיע על תת-קבוצה ייחודית של הורמוני מין עם סולפט. המודל תוקף ב-1,880 נבדקים ממוצא אירופאי במדגם TwinsUK ו-1,235 משתתפים ממוצא אפריקאי-אמריקאי והיספאני ממחקר Insulin Resistance Atherosclerosis Study.

בסיכומו של דבר, ניתוח הנתונים אודות 3,570 נבדקים אישר את ההשפעה של פראצטמול על רמות הורמוני מין עם סולפט באוכלוסיות שונות. המחקר גם שופך אור על אופן ההקלה בכאב של פראצטמול. באלו שנטלו את התרופה תועדו רמות נמוכות מאוד של הורמונים דוגמת Pregnenolone Sulfate ו-DHEAS, מנגנון העשוי לפעול באופן סינרגיטיס עם מנגנון הפעולה הידוע של פראצטמול במערכת העצבים המרכזית.

החוקרים טוענים כי עבודה זו מדגימה את השימוש בפרופיל מטבולומי לזיהוי השפעות לא-צפויות של תרופות בשימוש נפוץ, דוגמת פראצטמול, על מטבוליזם של הורמונים בגוף.

לאור הנתונים המעידים כי פראצטמול משפיע על רמות חלק מהורמוני המין, מומחים סבורים כי יש לנקוט משנה זהירות בשימוש בתרופה עד למחקרים נוספים בנושא.

EBioMedicine

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה