Pregnancy

מה בין מרווח הזמן בין לידות ובין הסיכון לאוטיזם? (Autism Res)

הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם מוגבר בילדים שנולדו לאחר מרווח זמן קצר או ארוך בין הריונות, כך עולה מתוצאות מחקר SEED (Study to Explore Early Development), אשר פורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת Autism Research.

מחקר SEED החל בשנת 2007 בשישה אתרים ברחבי ארצות הברית ונועד לבחון את ההשפעות של גורמים לפני הפריה ולפני לידה על הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.  מדובר במחקר מקרה-ביקורת, רב-מרכזי, שכלל 356 מקרים של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, 627 מקרים של הפרעות התפתחותיות ו-524 ביקורות שנולדו בלידה השניה, או מאוחר יותר.

מקרים של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם והפרעות התפתחות סווגו עוד לפי העדר/נוכחות מוגבלות אינטלקטואלית של הילד.  מקרים של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם סווגו לפי חומרת התסמינים, ומקרים של הפרעות התפתחות סווגו לפי נוכחות של חלק מתסמיני הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

מהתוצאות עולה כי בקרב לידות במועד זוהה קשר בין הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ובין מרווח של פחות מ-18 חודשים בין לידות (יחס סיכויים מתוקן של 1.5) או מרווח של 60 חודשים ומעלה בין ההריונות (יחס סיכויים מתוקן של 1.5). הקשר עם מרווח זמן קצר בין לידות או מרווח זמן ארוך היה בולט יותר בקרב מקרים של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם בחומרה גבוהה (יחס סיכויים מתוקן של 2.0 ו-1.8, בהתאמה).

הקשרים נותרו ללא שינוי לאחר תוספת מספר גורמים אפשריים הקשורים בקשר סיבתי. הפרעות התפתחותיות לא נקשרו עם מרווח זמן קצר או ארוך בין הלידות.

ממצאים אלו מרחיבים את הידוע ממחקרים קודמים ותומכים בהמלצה למרווח זמן אופטימאלי בין הריונות.

Autism Res. Published online November 22, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה