Pregnancy

עליה חדה בתחלואה אימהית בקרב אימהות מבוגרות (PLOS Med)

הסיכון לתחלואה אימהית מסכנת-חיים, כולל אי-ספיקת כליות, תסחיף מי שפיר, הלם ותחלואה לבבית עולה באופן חד בקרב אימהות מעל גיל 39 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש. יתרה מזאת, בנשים בגילאי 49 שנים ומעלה, שיעורי תחלואה אימהית חמורה עשויים להיות גבוהים ויתר משיעורי התמותה או תחלואה חמורה בקרב היילודים שלהן.

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כללו 828,269 הריונות יחידים בקרב נשים בגילאי 15-60 שנים במדינת וושינגטון בין 1 בינואר, 2003, ועד 31 בדצמבר, 2013. החוקרים ניתחו את הנתונים משני מאגרי נתונים שכללו נתונים דמוגרפיים ומאפייני הריון ולידה וכן נתוני אשפוזים עם פרטים אודות תחלואה של האם והיילוד.

במהלך המחקר נערכה השוואה בין שיעורי התמותה ותחלואה חמורה בקרב אימהות לפי גילאים: 15-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, 40-44 ו-45-49 שנים. החוקרים לקחו בחשבון ערפלנים אפשריים כולל ולדנות, מדד מסת גוף וטיפולי פוריות.

החוקרים מדווחים כי ההבדל בסיכון לתחלואה אימהית חמורה עלה עם גיל האימהות בהשוואה לאימהות בגילאי 25-29 שנים: 0.9% (רווח בר-סמך של 0.7-1.2%) בקרב אלו בגילאי 40-44 שנים, 1.6% (0.7-2.8%) באלו בגילאי 45-49 שנים הגיע ל-6.4% (1.7-18.2%) באלו בגילאי 50 שנים ומעלה.

השיעורים האבסולוטיים ויחסי הסיכויים היו קטנים יותר לאחר תקנון לגורמים דמוגרפיים וגורמים טרם ההיריון, אך נותרו מוגברים בהערכת אלח-דם בקרב נערות ועבור כל התחלואות בקרב נשים מבוגרות יותר.

באשר לסיבוכים ספציפיים, הניתוח המתוקן העיד כי באימהות בגילאי 35-39 שנים שיעורים מוגברים של הלם מיילדותי, בהשוואה לנשים בגילאי 25-29 שנים (יחס סיכויים מתוקן של 2.6), בעוד שבאימהות בגילאי 40-44 שנים שיעורים מוגברים של תסחיף מי שפיר (יחס סיכויים מתוקן של 8.0).

באימהות בגילאי 45-49 שנים תועדו שיעורים גבוהים יותר של כשל כלייתי (יחס סיכויים מתוקן של 15.9), סיבוכי התערבויות מיילדותיות (יחס סיכויים מתוקן של 4.7) ואשפוזים ליחידת טיפול נמרץ (יחס סיכויים מתוקן של 4.8). בנוסף, שיעורי אלח-דם אימהי היו גבוהים יותר משמעותית בקרב אימהות-נערות, בהשוואה לאימהות בגילאי 25-29 שנים (יחס סיכויים מתוקן של 1.2).

החוקרים כותבים כי נשים צעירות ובריאות עשויות לפצות ולמסך תסמינים דוגמת ירידה ברמת הכרה ותת לחץ דם פתולוגי. ממצאים אלו דורשים מחקרים נוספים להערכת גורמי סיכון ספציפיים, פתוגנזה ומנגנוני פיצוי בקרב אימהות צעירות.

PLOS Med. Published online May 30, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בירידה גדולה יותר במשקל עם טיפול ב-Semaglutide בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    טיפול הורמונאלי חליפי מלווה בירידה גדולה יותר במשקל עם טיפול ב-Semaglutide בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    בנשים עם עודף-משקל או השמנת-יתר המטופלות ב- Semaglutide(וויגובי), טיפול הורמונאלי לווה בירידה גדולה יותר במשקל הגוף, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Menopause. החוקרים כותבים כי קשר זה נותר על כנו לאחר תקנון לערפלנים שונים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היקף הירידה במשקל וסמני סיכון קרדיו-מטבולי בנשים לאחר-מנופאוזה עם וללא טיפול הורמונאלי חליפי. החוקרים […]

  • אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן משפר תפקוד מיני בנשים (Am J Obstet Gynecol)

    אימון שרירי רצפת אגן מלווה בשיפור בתפקוד המיני בנשים עם הפרעה בתפקוד רצפת האגן, כולל שיפור עוררות מינית, אורגזמה, שביעות רצון ותפקוד מיני כולל בנשים, ללא עדות לאירועים חריגים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סקירה שיטתית שפורסמה בשנת 2015 הציעה השפעה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי התפתחות קדם-רעלת היריון (מתוך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation)

    שינויים בכלי הדם של הרשתית עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להתפתחות קדם רעלת היריון, כך עולה מנתונים שהוצגו כפוסטר במהלך כנס מטעם ה-Society for Reproductive Investigation. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קדם רעלת היריון הינה גורם מוביל לתמותה אימהית ומלווה בשינויים בכלי הדם של העיניים, עם תסמינים הכוללים טשטוש ראיה. כעת הם בחנו תמונות של עיניים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר באופן מלא את Mirvetuximab לטיפול בסרטן שחלות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר באופן מלא את Mirvetuximab לטיפול בסרטן שחלות (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מלא ל- Mirvetuximab Soravtansine לטיפול בנשים מבוגרות עם ממאירות אפיתליאלית של שחלות, חצוצרות או פריטונאום, חיובית לקולטן Folate Receptor Alpha ועמידה לטיפול בפלטינום, לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. חברת AbbVie ציינה בהודעה לעיתונות כי תצמיד נוגדן-תרופה זה הינו הטיפול הראשון אשר הדגים תועלת מובהקת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה