Pregnancy

מה בין רמות חומצה פולית בדם האם ובין הסיכון ללחץ דם גבוה בצאצא? (Am J Hypertens)

מנתונים ממדגם Boston Birth Cohort עולה קשר בין רמות גבוהות יותר של חומצה פולית בדם בנשים עם גורמי סיכון למחלות לבביות ומטבוליות ובין סיכון מופחת ללחץ דם מוגבר בצאצאים.

החוקרים התבססו על רמות חומצה פולית בדם בנשים מאוכלוסיות בסיכון גבוה ללחץ דם גבוה במטרה לקבוע את הקשר בין רמות חומצה פולית באם וגורמי סיכון למחלות לבביות ומטבוליות ובין לחץ הדם בצאצאים בין הגילאי 3-9 שנים.

מבין 1,290 זוגות אם-ילד, 67.8% היו שחורים ו-19.2% היספאנים; ב-38.2% תועד לפחות גורם סיכון לבבי/מטבולי אחד (14.6% סבלו מהפרעות יתר לחץ דם, 11.1% סבלו מסוכרת ו-25.1% סבלו מהשמנה טרם ההיריון).

ב-28.7% מהילדים תועד לחץ דם סיסטולי מוגבר בגילאי 3-9 שנים. בילדים אלו תועדה שכיחות גבוהה יותר של אימהות עם השמנה לפני היריון, הפרעות יתר לחץ דם וסוכרת, וסיכוי גבוה יותר למשקל לידה נמוך יותר, גיל היריון מוקדם יותר ומדד מסת גוף נוכחי גבוה יותר.

בכללל המדגם, החוקרים לא זיהו קשר בין רמות חומצה פולית בדם האם ובין אחוזון לחץ דם סיסטולי בילד או לחץ דם סיסטולי מוגבר. בקרב ילדים לאימהות עם גורמי סיכון, עם זאת, רמות חומצה פולית בדם האם מתחת לחציון לוו בעליה של 65-90% בסיכוי ללחץ דם סיסטולי מוגבר, בהשוואה לילדים לאימהות עם רמות חומצה פולית גבווהת מהחציון וללא גורמי סיכון.

בילדים שנולדו לאימהות ללא גורמי סיכון למחלות לבביות ומטבוליות לא תועד קשר בין רמות חומצה פולית באם ובין לחץ דם מוגבר בילדות.

Am J Hypertens 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.