Physical Activity

השימוש בצמידים לניטור פעילות גופנית ושינה המשלבים משחק עשויים להגדיל את המוטיבציה לפעילות (JAMA Internal Medicine)

הליכה פעילות גופנית

השימוש בצמידים לניטור פעילות גופנית ושינה (Fitbit) לבדו אינו תמיד מספיק להגביר את המוטיבציה של המשתמשים לעסוק בפעילות גופנית, כך שהוספת הנאה עם מרכיבי משחק עשויה להביא לשיפור הביצועים ומחקר חדש, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine,  מעיד כי תוספת מרכיב תחרותי מובילה לתוצאות הטובות ביותר.

המחקר האקראי ארך 36 שבועות וכל 24 שבועות התערבות ו-12 שבועות מעקב אחר 602 מבוגרים מ-40 מדינות, עם מדד מסת גוף של 25 ק”ג למטר בריבוע ומעלה. המשתתפים ענדו את צמיד הניטור וחולקו לאקראי לקבוצת ביקורת (151 משתתפים) או לאחת משלוש התערבויות שכללו תוספת מרכיב של משחק לצמיד הניטור: תמיכה (151 משתתפים), שיתוף פעולה (150 משתתפים) ותחרות (150 משתתפים). קבוצת הביקורת קיבלה משוב מהמכשיר הנישא, אך ללא התערבויות למשך 36 שבועות. קבוצות ההתערבות כללו 24 שבועות משחק ייעודי עם קבלת נקודות ושלבים בעקבות השגת יעד מספר צעדים.

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי במספר הצעדים היומי הממוצע מתחילת המחקר ועד לאחר 24 שבועות התערבות.

בהשוואה לביקורות, החוקרים זיהו עליה גדולה יותר משמעותית במספר הצעדים היומי הממוצע מתחילת המחקר במהלך שלב ההתערבות בקרב משתתפים בקבוצת התחרות (הבדל מתוקן של 920; P<0.001), בקבוצת התמיכה (הבדל מתוקן של 689; p<0.001); ובקבוצת שיתוף-פעולה (הבדל מתוקן של 637, p=0.001).

במהלך המעקב, פעילות גופנית נותרה גבוהה יותר משמעותית בקבוצת התחרות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (הבדל מתוקן של 569, p=0.009), אך לא הייתה שונה משמעותית בהשוואה לקבוצת התמיכה או שיתוף-פעולה, בהשוואה לקבוצת הביקורת.

החוקרים כותבים כי שלוש ההתערבויות שכללו מרכיב של משחק בצמיד הניטור הובילו לעליה בפעילות גופנית במהלך התערבות בת 24 שבועות, כאשר תחרותיות נמצאה כאמצעי היעיל ביותר. פעילות גופנית הייתה נמוכה יותר בכל הקבוצות במהלך המעקב ונותרה גבוהה יותר משמעותית רק בקבוצת התחרות, בהשוואה לקבוצת הביקורת.

JAMA Internal Medicine. Published September 9, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • מודל לימוד מכונה מסייע בזיהוי תסמונת Long QT Syndrome (מתוך JAMA Cardiol)

    מודל לימוד מכונה מסייע בזיהוי תסמונת Long QT Syndrome (מתוך JAMA Cardiol)

    מודל לימוד מכונה הוכח כיעיל יותר בזיהוי תסמונת Long QT Syndrome מולדת על-בסיס בדיקת אק”ג במנוחה, בהשוואה למדידה ידנית של מרווחי QT ע”י מומחים להפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology. החוקרים כותבים כי תסמונת Long QT Syndrome הינה מחלת תעלת יונים בלב המלווה בסיכון מוגבר לסינקופה, טכיקרדיה עלייתית, […]

  • אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    אמבוליזציה של הרחם עשויה למנוע צורך בכריתת רחם בנשים עם דימום לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Society of International Radiology עולים שיעורי הצלחה גבוהה לאמבוליזציה של עורק הרחם בשליטה בדימום לאחר-לידה ומניעת צורך בכריתת רחם בנשים רבות עם דימום לאחר לידה. אמבוליזציה של עורק הרחם הינה פרוצדורה זעיר-פולשנית הכוללת הזרקת חלקיקים קטנים החוסמים זמנית את זרימת הדם לעורקי הרחם. החוקרים השלימו מחקר רטרוספקטיבי […]

  • מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    חוסר ההתמדה בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים הינו בעיה ידועה ביעילות הטיפול, וזו בולטת במיוחד בהקשר של תרגילים לטיפול בסחרחורות ובעיות שיווי משקל (שיקום ווסטיבולרי). חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתחו מהם החסמים לתרגולים הביתיים וחזרו עם התשובות - ועם עצות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המוביל בפיזיותרפיה Journal of Neurologic Physical Therapy.

  • האם בינה מלאכותית עשויה לסייע באבחנה של זיהומי אוזניים? (JAMA Pediatrics)

    האם בינה מלאכותית עשויה לסייע באבחנה של זיהומי אוזניים? (JAMA Pediatrics)

    חוקרים פיתח כלי חדש המבוסס על בינה מלאכותית לזיהוי מקרים של דלקת אוזן תיכונה על-פי סרטוני בדיקה אוטוסקופית. במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics הם מדווחים כי כלי זה עשוי לשפר את האבחנה של זיהומי אוזניים במרפאות ראשוניות. במסגרת המאמצים לפתח את הכלי החדש, החוקרים התבססו על סרטוני בדיקות אוטוסקופיות של עור התוף כפי שתועדו […]

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.