Pancreatic Cancer

מקומו של טיפול אחזקה במעכבי PARP בחולים עם סרטן לבלב (מתוך כנס ה-AACR)

בחולים עם סרטן לבלב מתקדם ומוטאציות BRCA או PALB2, בהם הודגמה תגובה לטיפול כימותרפי, ניתן לשקול טיפול אחזקה במעכב PARP (poly ADP-ribose polymerase), Rucaparib, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research.

המחקר בשלב 2, הנמשך בימים אלו, עדיין מגייס חולים עם סרטן לבלב מתקדם ועדות למוטאציית BRCA או PALB2. לאחר ארבעה חודשי טיפול כימותרפי, ללא עדות להתקדמות המחלה, החולים מקבלים טיפול אחזקה ב- Rucaparibבמינון 300 מ”ג, פעמיים ביום.

כיום, 24 מבין 42 החולים המתוכננים לטיפול גויסו למחקר וקיבלו חציון של 4 חודשי טיפול מבוסס-פלטינום בטרם התחלת טיפול אחזקה ב- Rucaparib. הגיל החציוני של החולים עמד על 61 שנים, 4 חולים קיבלו פחות מ-16 שבועות טיפול כימותרפי.

מבין 19 חולים זמינים להערכה, מוטאציה תורשתית ב-BRCA1 ו-BRCA2 זוהתה ב-3 ו-13 חולים, בהתאמה. בשני חולים זוהו מוטאציות תורשתיות ב-PALB2 ובחולה אחד זוהתה מוטאציה סומאטית ב-BRCA2.

אירועים חריגים בדרגה 1-2 על-רקע הטיפול כללו בחילות (43%), הפרעה בתחושת טעם (35%) ועייפות (26%). לא תועדה רעילות מגבילת-מינון או בדרגה 3 או 4.

לאחר חציון מעקב של 257 ימים, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 278 ימים (9.1 חודשים). חציון ההישרדות הכוללת טרם נקבע. מבין 37% החולים עם תגובה לטיפול, בחולה אחד תועדה תגובה מלאה ובשישה חולים תועדה תגובה חלקית. שיעורי בקרת מחלה (תגובה מלאה + תגובה חלקית + מחלה יציבה) עמדו על 89.5% לאחר לפחות שמונה שבועות.

שמונה חולים נטלו טיפול אחזקה ב- Rucaparib למשך למעלה משישה חודשים ושני חולים נותרות תחת הטיפול למשך למעלה משנה אחת. מבין 7 חולים שהגיבו לטיפול אחזקה, בארבעה זוהו מוטאציות תורשתיות ב-BRCA2, בשניים זוהו מוטאציות ב-PALB2 ובחולה אחד זוהתה מוטאציה סומאטית ב-BRCA2.

במספר חולים זיהו החוקרים תגובה מאוחרת לטיפול ב- Rucaparib, עם מרווח זמן של עד 24 שבועות מתחילת הטיפול ועד זיהוי תגובה מסוימת, רמז לפעילות טיפול זה ולא רק תגובה מאוחרת לטיפול מבוסס-פלטינום.

המומחים מציינים כי מדובר בניתוח ביניים של מחקר מתמשך ובזמן שממתינים לפרסום שני מחקרים נוספים בנושא (מחקר POLO ומחקר זה בשלב 2) יש לשקול השלמת בדיקות גנטיות בממאירויות לבלב לזיהוי חולים העשויים להיות מועמדים לטיפול המכוון למנגנוני תיקון נזק דנ”א.

מתוך כנס ה-AACR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה