Pain

עדויות חדשות תומכות בשימוש במחט א-טראומטית לביצוע ניקור מותני (Lancet)

מחטים א-טראומטיות לניקור מותני הן אמצעי בטוח ויעיל, עם שכיחות נמוכה יותר של כאבי ראש לאחר-ניקור וחזרה לבית החולים לטיפול נוסף, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה, שפורסמו בכתב העת Lancet.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הם בחרו להשלים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להשוואת התוצאות לאחר ניקור מותני באמצעות מחטים א-טראומטיות, בהשוואה לתוצאות בעקבות שימוש במחטים סטנדרטיות.

לשם כך, החוקרים השלימו חיפוש ב-13 מאגרי נתונים מהקמתם ועד 15 באוגוסט, 2017, לזיהוי מחקרים אקראיים ומבוקרים להשוואת השימוש במחטים אטראומטיות ומחטים קונבנציונאליות לניקור מותני לכל התוויה. הם לא כללו מחקרים אקראיים בהם לא בוצע ניקור של הדורה (זריקות אפידוראליות) ואלו ללא קבוצת ביקורת.

החוקרים בחנו את הנתונים מ-110 מחקרים מ-29 מדינות, שנערכו בין השנים 1989-2017, עם סך כולל של 31,412 משתתפים.

שיעורי היארעות כאבי ראש לאחר ניקור מותני צנחו משמעותית מ-11% עם מחטים קונבנציונאליות ל-4.2% עם מחטים א-טראומטיות. השימוש במחטים א-טראומטיות לווה עוד בירידה משמעותית בצורך במתן נוזלים דרך הוריד או משככי כאבים; הצורך במדבקת דם אפידוראלית; כל כאב ראש, כאב ראש קל, כאב ראש חמור; גירוי שורש עצבי והפרעות שמיעה.

שיעורי הצלחת ניקור מותני בניסיון הראשון, שיעור הכשלונות, מספר הניסיונות הממוצע והיארעות ניקור טראומטי וכאבי גב היו דומים עם שני סוגי המחטים. מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי אין אינטראקציה בין כאבי ראש לאחר ניקור מותני בין סוג המחט ומין החולה, גיל, תנוחה, מנוחה במיטה לאחר ניקור, קוטר המחט, התוויה לניקור מותני, שימוש בנוזלים דרך הוריד או התמחות הרופא.

Lancet 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה