Pain

הערכת תוצאות Paravertebral Block בילדים לאחר ניתוחי בטן (Br J Anaesth)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Anaesthesia מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי PVB (Paravertebral Block) הביא לשיפור מינימאלי במדדי כאב עד 24 שעות לאחר ניתוח בטן בילדים, הפחית את הדרישה למשככי כאבים ולעליה בשביעות הרצון של המנתחנים והמנותחים.

ברקע למחקר כותבים החוקרים כי העליה בפופולאריות של PVB עשויה לנבוע מהבטיחות היחסית והיעילות של גישה זו, בהשוואה לשיכוך כאבים בגישה אפידורלית. לכן גישה זו הומלצה במקרים של ניתוח פתוח לכריתת כיס המרה וניתוחים פחות כואבים דוגמת תיקון בקע מפשעתי או הסרת תוספתן. כעת השלימו החוקרים סקירה שיטתית של PVB להערכת היעילות הקלינית ותופעות הלוואי בילדים לאחר ניתוחי בטן.

במסגרת המחקר השלימו החוקרים חיפוש במאגרי Medline, Embase ו-Web of Science וכן חיפוש ידני במקורות עד מאי 2016 לזיהוי מחקרים אקראיים בחולים בגילאי 0-18 שנים, שהשלימו השוואה בין PVB ובין גישה אחרת לשיכוך כאבים.

החיפוש העלה שישה מחקרים עם סך כולל של 358 ילדים. הטיפול שניתן במסגרת PVB כלל Bupivacaine, Ropivacaine, Lidocaine ו-Fentanyl. הפרוצדורות הניתוחיות כללו תיקון בקע מפשעתי, כריתת כיס מרה והסרת תוספתן.

ההבדל הממוצע המתוקן במדדי כאב מוקדמים נטה לטובת PVB: 0.85 לאחר 4-6 שעות ו-0.64 לאחר 24 שעות. מחקר אחד דיווח על משך אשפוז קצר יותר. שביעות הרצון של ההורים (יחס סיכויים של 5.12) ושל המנתחים (יחס סיכויים של 6.05) הייתה גבוהה יותר בקבוצת טיפול זו. לא תועדו סיבוכים מג’וריים ל-PVB.

החוקרים מסכמים וכותבים כי PVB הינה חלופה טובה לטיפולים פולשניים אחרים להקלה על כאבים בילדים לאחר ניתוחי בטן.

Br J Anaesth. 2017;118(2):159-166

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה