Osteoporosis

טיפול הורמונאלי לטרנסג’נדרים אינו מביא לירידה בצפיפות העצם בבגרות (J Bone Miner Res)

טיפול הורמונאלי ארוך-טווח לטרנסג’נדרים אינו מחליש את העצמות במבוגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, אשר כל מאות גברים ונשים טרנסג’נדרים. במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Bone and Mineral Research מדווחים החוקרים כי הטיפול ההורמונאלי לא השפיע לרעה על צפיפות העצם של המטופלים, לפחות במהלך עשר השנים הראשונות של הטיפול.

במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר מדדי צפיפות העצם במבוגרים אשר נטלו טיפול הורמונאלי במרכז שלהם בין 1998-2018, כולל 711 נשים טרנסג’נדריות ו-543 גברים טרנסג’נדרים.

טרם התחלת הטיפול ההורמונאלי, 21.9% מהנשים הטרנסג’נדריות ו-4.3% מהגברים הטרנסג’נדרים אובחנו עם צפיפות עצם נמוכה. לאחר עשר שנים, בשתי הקבוצות הללו לא חל שינוי בצפיפות העצם בעמוד שדרה מותני, אך מדד Z-Score של עמוד השדרה המותני עלה ב-0.22 בנשים טרנסג’נדריות וב-0.34 בגברים טרנסג’נדרים.

החוקרים מציינים כי ה-Endocrine Society ממליצים רק על מדידת צפיפות העצם בחולים עם גורמי סיכון לאוסטיאופורוזיס, בפרט באלו המפסיקים טיפול הורמונאלי לאחר הסרת הגונדות. הם מוסיפים כי חשוב להבין כי הם בחנו רק מבוגרים טרנסג’נדרים, למרות שהטיפול ההורמונאלי עשוי להתחיל כבר בגיל ההתבגרות וייתכן כי ההשפעות יהיו שונות.

J Bone Miner Res 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה