Osteoporosis

מדד פשוט עשוי לנבא את הסיכון לשברים בשמנים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE)

היחס בין צפיפות המינראלים של העצם (BMD או Bone Mineral Density) ובין מדד מסת הגוף (BMI או Body Mass Index) הינו כלי פשוט, העשוי לסייע בהערכת הסיכון לשבר בשמנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association of Clinical Endocrinologists.

מדגם המחקר כלל 2,225 משתתפים בעלי עודף-משקל/השמנת-יתר, עם מדד מסת גוף ממוצע של 36.5 ק”ג למטר בריבוע. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 45 שנים, 82% מהמשתתפים היו נשים. כל המשתתפים השלימו בדיקת DEXA להערכת הרכב הגוף, צפיפות העצם בעמוד-שדרה מותני ו-TBS (Trabecular Bone Score).

החוקרים מדווחים כי צפיפות העצם עלתה עם עליה  במדד מסת הגוף, בעוד שמדד TBS ירד משמעותית. הם זיהו מדתאם בין יחס BMD/BMI ובין מדד TBS יותר מאשר מדד BMD בלבד.

בקרב משתתפים עם תסמונת מטבולית, צפיפות העצם בעמוד השדרה המותני הייתה דומה לזו של נבדקים ללא תסמונת מטבולית (1.067 לעומת 1.063 גרם/סמ”ר), בעוד שמדד TBS (1.21 לעומת 1.31) ויחס BMD/BMI (0.28 לעומת 0.30) היו נמוכים יותר משמעותית.

לאור המתאם המשמעותי עם מדדי TBS, יחס פשוט בין צפיפות העצם ומדד מסת הגוף הינו כלי אפשרי מעניין, המסייע להערכה פשוטה של הסיכון לשברים בשמנים, בהם ההפרעה המטבולית עשויה לפגוע בחוזק העצם.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה