Obesity

רופאים רבים אינם מציעים טיפול תרופתי למטופלים הסובלים מהשמנה (Obesity)

תרופות להפחתת משקל ניתנות לעיתים רחוקות לחולים מתאימים, כך טוענים חוקרים בעקבות תוצאות מחקר חדש להערכת דפוסי מתן מרשמים לטיפול בתרופות להפחתת משקל, אשר כלל למעלה משני מיליון מטופלים בין השנים 2009-2015.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של משתתפים ברשת PORTAL (Patient Outcomes Research To Advance Learning) בין השנים 2009-2015. הם זיהו למעלה מ-2.2 מיליון משתתפים מתאימים לטיפול בתרופות להפחתת משקל, כלומר, אלו עם מדד מסת גוף של מעל 30 ק”ג למטר בריבוע, או מדד מסת גוף בטווח 27-29.9 ק”ג למטר בריבע ולפחות סיבוך אחד הקשור במשקל עודף. החוקרים זיהו גם את הרופאים המטפלים ורופאים אחרים אשר סיפקו מרשמים לטיפול בתרופות אלו.

מהנתונים עולה כי רק 1.3% מהמטופלים המתאימים ניפקו מרשם לטיפול בתרופות להפחתת משקל, כאשר שיעורי המרשם לתרופות אלו נעו בין 0.6% ועד 2.9%. למעלה מ-75% מהמרשמים לטיפול בתרופות כנגד השמנה כללו מרשם לטיפול ב-Phentermine, כאשר רק כרבע מהרופאים שנשאלו ניפקו כ-90% מכלל התרופות להשמנה.

שש שנות המחקר כללו את השנים שטרם ההחלטה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי להסיר את Sibutramine מהמדפים (אוקטובר 2010) ובשנים שלאחר החלטה זו.  כמו כן, תקופת המחקר כללה את השנים בהן הסוכנות אישרה מספר תרופות חדשות להפחתת משקל, כולל Lorcaserin (בלוויק), Phentermine/Topiramate Extended-Release, Naltrexone/Bupropion Sustained Release (קונטראייב) ו-Liraglutide במינון 3.0 מ”ג (סאקסנדה).

מעבר להיקף הנמוך של מרשמים לטיפול בתרופות אלו, החוקרים מדווחים כי 77% מהמרשמים היו לטיפול ב-Phentermine, אשר בלמעלה ממחצית מהמקרים ניתן לתקופה של למעלה משלושה חודשים, כפי שנקבע באישור התרופה. טיפול ב-Diethylpropion, Orlistat, Sibutramine ו-Lorcaserin היה אחראי ל-12.2%, 4.3%, 2.8% ו-2% מהמרשמים לטיפול בתרופות להפחתת משקל, בהתאמה.

בנשים, שחורים וחולים עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר תועד סיכוי גבוה יותר לקבלת מרשם לטיפול זה. 24% מהרופאים היו אחראיים למתן 90% מכלל המרשמים שנופקו. בשנת 2015, רק 2.7% מהמרשמים לטיפול בתרופות להפחתת משקל כללו את אחת התרופות החדשות יותר.

החוקרים מציעים מספר גורמים העשויים לתרום לשיעורים הנמוכים של מתן מרשמים לטיפול בתרופות להפחתת משקל, כולל אי-הכרה בכך שהמטופל סובל מהשמנה, העדר דרישה מצד המטופל, פערי ידע אצל המטפלים והמטופלים, ושיקולי זמן ועלות (כולל כיסוי ביטוחי של תרופות להפחתת משקל).

Obesity. December 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה