Obesity

הבטיחות הנוירו-פסיכיאטרית של סאקסנדה להפחתת משקל (Diabetes Obes Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes, Obesity & Metabolism מדווחים חוקרים על נתונים חדשים, מהם עולה כי אין סימנים לחשש בנוגע לבטיחות הנוירו-פסיכיאטרית של הטיפול ב-Liraglutide במינון 3.0 מ”ג (סאקסנדה).

החוקרים מציינים כי למרות חוסר איזון מספרי קטן במחשבות אובדניות עם סאקסנדה לפי דיווחי אירועים חריגים, לא תועדו הבדלים במחשבות אובדניות/התנהגות אובדנית או דיכאון בשאלוני הערכה פרוספקטיביים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סאקסנדה מפחית תאבון דרך קולטנים במוח. בשל חששות בנוגע להשפעות על המצב הנפשי של תרופות נגד-השמנה בעלות השפעה מרכזית, החוקרים אספו את כל נתוני הבטיחות הנוירו-פסיכיאטרית מכל המחקרים האקראיים, כפל-סמיות, בשלב 2 ו-3a, להערכת סאקסנדה.

מטופלים עם מדד מסת גוף של 30 ק”ג למטר בריבוע ומעלה, או 27 ק”ג למטר בריבוע ומעלה עם תחלואה נלווית למשקל עודף, חולקו לאקראי לטיפו חד-יומי בזריקת סאקסנדה (3,384 משתתפים) או פלסבו (1,941 משתתפים), כאשר בשני המקרים הטיפול ניתן בשילוב עם פעילות גופנית ודיאטת חסר קלורי של 500 קילו-קלוריות ביום. אירועים חריגים הקשורים לבטיחות נוירו-פסיכיאטרית נאספו בכל המחקרים. בנוסף, במחקרים בשלב 3a, שאלונים להערכת הבריאות הנפשית ניתנו באופן פרוספקטיבי ושיטתי למשתתפים.

החוקרים אספו בסך הכל נתונים אודות 5,235 משתתפים במחקרים. לפי נתוני מערכת דיווח אירועים חריגים, שיעור אירועי דיכאון (2.1 לעומת 2.1 אירועים/100 שנות-אדם) וחרדה (1.9 לעומת 1.7 אירועים/100 שנות-אדם) היו נמוכים באופן דומה בקבוצת ההתערבות ובקבוצת הפלסבו. תשעה מטופלים בסאקסנדה (0.3%) ושני מטופלים בפלסבו (0.1%) דיווחו על אירועים חריגים שכללו מחשבות או התנהגות אובדנית. במחקרים בשלב 3a, מדדי Patient Health Questionnaire-9 עמדו בתחילת המחקר על 2.8 נקודות, בממוצע, בהשוואה ל-2.9 נקודות עם סאקסנדה לעומת פלסבו. מדדים אלו השתפרו ל-1.8 לעומת 1.9 נקודות, בהתאמה, בתום הטיפול; 34 מבין 3,291 (1.0%) מטופלים בסאקסנדה לעומת 19 מבין 1,843 (1.0%) מטופלים בפלסבו, דיווחו על מחשבות אובדניות לפי סולם Columbia-Suicide Severity Rating Scale.

Diabetes Obes Metab. 2017 Apr 6

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה