Obesity

ההשפעה של צריכת מוצרי מזון על הקשר בין שומן גוף ובין כאב (Pain)

במאמר שפורסם בכתב העת Pain מדווחים חוקרים על נתונים חדשים, מהם עולה כי צריכה תזונתית של מוצרי מזון בעלי השפעה נוגדת-דלקת הינה גורם מתווך של הקשר בין שומן גוף ובין כאב גוף בגברים ובנשים בריאים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו קשר בין השמנת-יתר ובין כאב כרוני, אך המנגנון בבסיס הקשר הנ”ל אינו מובן היטב. כעת הם ביקשו לבחון את דרגת ההשפעה של צריכה תזונתית של מוצרי מזון בעלי השפעות נוגדות-דלקת על הקשר בין שומן גוף וכאב גופני.

מדגם המחקר כלל 98 מבוגרים בריאים (גיל ממוצע של 43.2 שנים), שלקחו חלק במחקר להערכת סביבה ביתית, הרגלי תזונה, בריאות והשמנה. במהלך הערכה בת שלוש שעות במסגרת ביקור בית, נאספו שלושה מדדים של שומן גוף, כולל גובה ומשקל לחישוב מדד מסת גוף. המשתתפים השלימו ראיון להערכת הצריכה התזונתית במהלך 24 שעות ודיווחו על כאב גופני ומצוקה פסיכולוגית.

החוקרים מדווחים כי מדד מסת הגוף תאם לקטגוריית השמנת-יתר (30.4), מדדי כאב גופני עמדו על 73.2 (טווח 0-100) ומדדי איכות צריכה תזונתית עמדו על 59.4 ותאמו לנורמות באוכלוסיה.

מניתוח הנתונים עלה כי מדדי הצריכה התזונתית הינם גורם מתווך של הקשר בין מדד מסת הגוף ובין מדדי כאב גופני. הקשר נותר מובהק לאחר תקנון לגורמים ביומכאניים (דלקת מפרקים/כאב מפרקי), טיפול תרופתי, מצוקה פסיכולוגית, גיל והשכלה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי צריכה תזונתית של מוצרי מזון נוגד-דלקת הינה גורם מתווך אפשרי של הקשר בין שומן גוף ובין מדדי כאב גופני.

Pain. 2017;158(2):273-277

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה