Nutritional/Metabolic

ההשפעה של התערבויות תזונתיות על תוצאים קרדיווסקולאריים (Ann Intern Med)

מסקירה חדשה להערכת ההשפעה של התערבויות תזונתיות על מחלות לב וכלי דם עולה כי הפחתת צריכת מלח, נטילת חומצות שומן אומגה-שלוש רב-בלתי-רוויות ותוספי חומצה פולית עשויים להפחית את הסיכון למספר תוצאים קרדיווסקולאריים במבוגרים. מנגד, במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine מדווחים החוקרים כי נטילה משולבת של סידן וויטמין D עשוי להביא לעליה בסיכון לאירועים מוחיים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את העדויות אודות ההשפעות של תוספי תזונה והתערבויות תזונתיות על תמותה ותוצאים קרדיווסקולאריים במבוגרים. הם ערכו חיפוש במאגרי PubMed, CINAHL ו-Cochrane Library, אשר פורסמו עד מרץ 2019. החוקרים התמקדו במחקרים אקראיים ומבוקרים ומטה-אנליזות של מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת ההשפעות של תוספים תזונתיים או התערבויות תזונתיות על תמותה מכל-סיבה או תוצאים קרדיווסקולאריים, דוגמת תמותה, אוטם לבבי, אירוע מוחי ומחלת לב כלילית.

הסקירה כללה 9 סקירות שיטתיות ו-4 מחקרים אקראיים-מבוקרים חדשים, אשר הקיפו בסך הכול 277 מחקרים, 24 התערבויות ו-992,129 משתתפים. בסך הכול הושלמו 105 מטה-אנליזות.

החוקרים מדווחים כי זוהתה עדות בדרגת וודאות בינונית כי צריכת מלח מופחתת הפחיתה את הסיכון לתמותה מכל-סיבה במשתתפים בעלי לחץ דם תקין (סיכון יחסי של 0.90, רווח בר-סמך 95% של 0.85-0.95) ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם בחולים עם יתר לחץ דם (סיכון יחסי של 0.67, 0.46-0.99).

עדויות בדרגת ודאות נמוכה מצאו כי חומצות שומן אומגה שלוש, רב-בלתי-רוויות, לוו בסיכון מופחת לאוטם שריר הלב (סיכון יחסי של 0.92, 0.85-0.99) ומחלת לב כלילית (סיכון יחסי של 0.93, 0.89-0.98). חומצה פולית לוותה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים (סיכון יחסי של 0.80, 0.67-0.96) בדרגת וודאות נמוכה.

מנגד, נטילה משולבת של סידן וויטמין D לוותה בסיכון מוגבר לאירועים מוחיים (סיכון יחסי של 1.17, 1.05-1.30) בדרגת וודאות בינונית.

תוספים תזונתיים אחרים, דוגמת וויטמין B6, וויטמין A, מולטי-וויטמינים, נוגדי-חמצון וברזל, כמו גם התערבויות תזונתיות, דוגמת הפחתת צריכת שומנים, לא השפיעו משמעותית על התמותה או תוצאות מחלות לב וכלי דם (עדויות בדרגת וודאות נמוכה מאוד עד בינונית).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי הסקירה מעידים כי הפחתת צריכת מלח, נטילת חומצות שומן אומגה שלוש ונטילת חומצה פולית עשויים להפחית את הסיכון לחלק מהסיבוכים הקרדיווסקולאריים במבוגרים. מצד שני, משלב סידן עם ויטמין D עלול להביא לעליה בסיכון לאירועים מוחיים.

Ann Intern Med 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה