Nutritional/Metabolic

ממצאים חדשים תומכים בחשיבות התאמה ספציפית של הרכב התזונה למטופלים (The Journal of Nutrition)

במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה חשיבות התאמה ספציפית של הרכב התזונה למטופלים, לאחר שהודגמה השפעה של הרכב התזונה על התגובה הגליקמית לאחר-ארוחה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שינויים תזונתיים עשויים לתרום לשיפור תפקודי תאי ביתא ולשיפור האיזון הגליקמי. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה האפשרית של הידרוליזטים של חלבוני חלב על התגובה הגליקמית לאחר אוכל; לבחון את התגובה הפרטנית ולהעריך את ההדירות של התגובה.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, בן 14 ימים, להערכת רמות גלוקוז באינטרסטיציום בתגובה לשתיית חלבון חלב 12% (Intact Caseinate, Casein Hydrolysate A ו-Casein Hydrolysate B), שנצרכו באופן אקראי עם מרווח בן יומיים בין שני הניסויים. משקאות חלבוני חלב נצרכו מיד לפני ארוחות בוקר וערב של המחקר. מדגם המחקר כלל 20 משתתפים (11 גברים, 9 נשים) בגיל ממוצע של 50 שנים, עם מדד מסת גוף ממוצע של 30.2 ק”ג למטר בריבוע. התוצא העיקרי היה רמות גלוקוז שנבחנו במרווחים של 15 דקות באמצעות מדי סוכר.

מניתוח סטטיסטי עלו הבדלים בין שלוש הקבוצות בארוחת הבוקר (p=0.037). היכולת להפחית רמות סוכר לאחר-ארוחה הייתה ספציפית ל-Casein Hydrolysate B , בהשוואה ל-Intact Caseinate (p=0.039). עם זאת, למרות הבדל מובהק זה, בחינה נוספת העידה כי תגובה תועדה רק ב-3 מבין 18 משתתפים (p>0.05).

החוקרים מאמינים כי צריכה של הידרוליזטים ספציפיים של חלבוני חלב עשויה להפחית משמעותית את התגובה הגליקמית לאחר-ארוחה; עם זאת, ברמת הפרט, רק שלושה משתתפים סווגו ככאלו שהגיבו לניסוי זה, ממצא המדגיש את הצורך בהתאמה מדויקת של הרכב התזונה.

The Journal of Nutrition

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה