Nutritional/Metabolic

דגנים מלאים ופעילות גופנית מפחיתים את הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (מתוך דו”ח מטעם ה-AICR)

צריכת דגנים מלאים והגברת דרגת הפעילות הגופנית עשויים להפחית את הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים מטעם ה-AICR (American Institute for Cancer Research) ו-WCRF (World Cancer Research Fund). מנגד, צריכת בשר אדום ובשר מעובד מלווה בסיכון מוגבר, כמו גם צריכה של שתי משקאות אלכוהוליים ומעלה בכל יום.

במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את ההשפעה של דיאטה, משקל ופעילות גופנית על הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום. הם בחנו את הנתונים אודות למעלה מ-29 מיליון מבוגרים ולמעלה מ-247,000 מקרים של סרטן מעי גס ורקטום.

באשר לגורמים שהפחיתו את הסיכון למחלה, החוקרים זיהו עדות משכנעת כי הקפדה על פעילות גופנית הפחיתה את הסיכון לסרטן מעי גס, אך לא זוהתה עדות דומה לסרטן רקטאלי.

עוד זיהו החוקרים עדות חזקה (סבירה) כי צריכת דגנים מלאים, מזונות עתירי סיבים תזונתיים, נטילת תוספי סידן וצריכת מוצרי חלב, הפחיתו את הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום.

בנוסף, זוהו עדויות מוגבלות שהציעו כי צריכת מזונות המכילים ויטמין C, צריכת דגים ונטילת מולטי-ויטמין וויטמין D עשויים גם כן להפחית את הסיכון למחלה.

מנגד, זוהתה עדות מוצקה כי צריכת בשר אדום (עדויות סבירות) ובשר מעובד (עדויות משכנעות) מעלים את הסיכון לסרטן מעי גס ורקטום. זו אינה הפעם הראשונה בה בשר מעובד ואדום נקשר עם סיכון מוגבר לממאירות. בשנת 2015 סווג בשר אדום כמרכיב קרצינוגני לבני אדם. בנוסף, מחקר בנשים לאחר מנופאוזה מצא כי צריכה רבה של בשר אדום הובילה לעליה בסיכון לסרטן שד.

הדו”ח הנוכחי מצא עוד עדוית מוצקה (משכנעת) לפיה צריכה של שני משקאות אלכוהוליים, או יותר, נוכחות עודף-משקל או השמנה וגובה מלווים כולם בסיכון מוגבר לסרטן מעי גס ורקטום. בנוסף, יש עדויות מוגבלות המציעות כי צריכה מעטה של פירות וירקות ללא-עמילן וצריכת מזונות עתירי ברזל-הם עשויים להביא לעליה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום.

מתוך דו”ח מטעם ה-AICR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה