Nutritional/Metabolic

היענות גבוהה לדיאטה ים תיכונית קשורה לירידה בסיכון לסרטן שד שלילי ל-ER בכ-40% בהשוואה להיענות נמוכה (the International Journal of Cancer)

היענות טובה לדיאטה ים תיכונית בחיי היום יום עשויה להפחית בכ-40% את הסיכון לכמה סוגים של סרטן שד שקשורים לפרוגנוזה לא טובה בנשים פוסטמנופאוזליות, כך עולה ממחקר חדש המתפרסם ב- the International Journal of Cancer.

כידוע דיאטה ים תיכונית מסורתית מאופיינת בצריכה גבוהה של חלבונים מן הצומח, חיטה מלאה, דגים, שומן לא רווי וצריכה מתונה של אלכוהול, והימנעות או צריכה מועטה בלבד של בשר אדום, ממתקים, וקמח לבן . מחקרים רבים דיווחו כבר על כך שהתמדה בדיאטה ים תיכונית קשורה לירידה בסיכון קרדיווסקולרי, אך עד כה לא היו עדויות מספקות באשר להשפעה על סרטן בכלל, וסרטן שד בפרט.

במחקר הנוכחי נכללו 62,573 נשים הולנדיות בגילים 55-69 אשר סיפקו מידע באשר להרגלי התזונה וסגנון החיים שלהן ב-1986 ואשר היו במעקב לאורך יותר מ-20 שנה.

באנליזה רב משתנים נעשתה השוואה בין 2,321 נשים שחלו בסרטן שד ו-1,665 נשים ללא סרטן שד שעבורן היה מידע תזונתי מלא וזמין.

החוקרים מצאו שהנשים שהיו הקרובות ביותר לאימוץ מלא של דיאטה ים תיכונית היו בסיכון מופחת של 40% לסרטן שד שלילי לרצפטור אסטרוגן (ER) בהשוואה לנשים שהיו הכי רחוקות מאימוץ דיאטה ים תיכונית (hazard ratio [HR], 0.60; ptrend = .032).

החוקרים מציינים, שהגדרת הדיאטה הים תיכונית לא כללה צריכת אלכוהול מכיוון שידוע שאלכוהול הוא גורם סיכון לסרטן שד. עם זאת, צריכת אלכוהול הייתה בין המשתנים השונים שנבחנו כמו גיל, BMI , היסטוריה משפחתית של סרטן שד, שימוש בתחליפי הורמונים ועישון.

החוקרים מציינים שלא מצאו קשר סטטיסטי בין אימוץ הדיאטה הים תיכונית לסרטן שד ER?+ או לכלל מקרי סרטן השד, ומציינים שהממצא הגיוני שכן סרטן שד חיובי ל-ER מושפע מגורמים הורמונליים בעיקר, בעוד שבסרטן שד שלילי ל-ER לגורמי הסיכון האחרים, לרבות התזונה אמורה להיות השפעה גדולה יותר.

החוקרים מציינים גם שדווקא נשים מבוגרות יותר צפויות להשיג תועלת רבה יותר מנשים צעירות יותר מאימוץ הדיאטה הים תיכונית.

Int J Cancer. Published online March 5, 2017. Abstract

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    האם תוספי ויטמין D עשויים להגן על תאי ביתא של הלבלב בחולים עם סוכרת מסוג 1? (JAMA Netw Open)

    מינונים גבוהים של Ergocalciferol (אנאלוג של ויטמין D) עשויים להביא להארכת תקופה ההפוגה בחולים עם סוכרת מסוג 1 ע”י שימור תפקוד תאי ביתא מייצרי-אינסולין בחולים עם אבחנה חדשה של המחלה, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תאי ביתא שומרים על כ-30-50% מהתפקוד בעת אבחנה של סוכרת מסוג […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

  • היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    היעילות והבטיחות של פרוביוטיקה בטיפול בקוליטיס כיבית (Eur J Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות ביעילות תוספת פרוביוטיקה לטיפול בחולים עם קוליטיס כיבית, כאשר מהממצאים עולה ירידה בשיעורי התלקחות מחלת המעי הדלקתית בחולים בהפוגה קלינית, ללא עליה בסיכון לתופעות לוואי משנית לטיפול. יתרה מזאת, טיפול פרוביוטי עשוי להביא לעליה בשיעורי הפוגה קלינית בחולים עם קוליטיס […]

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים (Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology)

    שתיית משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בכמות של שני ליטרים ומעלה בכל שבוע מלווה בעליה של 20% בסיכון להופעת פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Arrhythmia and Electrophysiology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה להערכת הקשר בין שתיית משקאות ממותקי-סוכר, משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ומיצי פירות ובין הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, לצד […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה