Nutritional/Metabolic

הגבלת צריכת אוכל בשעות הלילה מסייעת בשיפור הריכוז והעירנות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies עולה כי הגבלת צריכת המזון במהלך שעות הלילה המאוחרות עשויה לסייע בצמצום הפרעות בריכוז ועירנות עקב חסך שינה.

החוקרים מדווחים כי מבוגרים הצורכים כ-500 קלוריות נוספות בשעות הלילה המאוחרות כאשר הם אינם ישנים בלילה. מהממצאים עולה כי הימנעות מצריכת קלוריות בשעות לילה מאוחרות מסייעת במניעת חלק מהליקויים במטופלים אלו.

מדגם המחקר כלל 44 מבוגרים בגילאי 21-50 שנים, כאשר כל המשתתפים קיבלו גישה ללא הגבלה למשקאות ומזונות במהלך היום, עם ארבע שעות שינה בלבד בלילה, במשך שלושה לילות. בלילה הרביעי, 20 משתתפים המשיכו בגישה החופשית למזון ושתיה ול-24 התירו רק שתיית מים מעשר בלילה ועד שהלכו לישון בארבע לפנות בוקר. בכל לילה, בשעה שתיים לפנות בוקר, כל המשתתפים השלימו מספר בדיקות להערכת זיכרון עבודה, כישורים קוגניטיביים, ישנוניות, רמות דחק ומצב רוח.

במהלך הלילה הרביעי, במשתתפים שצמו תועדו תוצאות טובות יותר בזמני תגובה ופחות הפרעות קשב, בהשוואה לאלו שאכלו במהלך השעות הקטנות של הלילה. בנוסף, באלו שאכלו בשעות לילה מאוחרות תועדו זמני תגובה איטיים משמעותית והפרעות קשב בולטות יותר בלילה הרביעי להגבלת שינה, בהשוואה לשלושת הלילות הראשונים, בעוד שבאלו שצמו בלילה לא תועדה ירידה דומה בתוצאות.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Associated Professional Sleep Societies

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה