Neurosurgery

תוצאות מבטיחות לטיפול אנדווסקולארי לאירוע מוחי באוכלוסיות שונות (JAMA Neurology)

שבץ

אין למנוע טיפול אנדווסקולארי בשל גיל מתקדם, תסמינים קלים, או התייצגות מאוחרת של חולים עם אירוע מוחי משנית לחסימת כלי דם גדול ורקמה ברת-הצלה לפי מיפוי זילוח, כך עולה מניתוח לפי תתי-קבוצות של מחקר DEFUSE 3. ממצאי מחקר DEFUSE 3 פורסמו בעבר בכתב העת New England Journal of Medicine והעידו על התועלת של תרומבקטומי אנדווסקולארי לאירוע מוחי איסכמי חד בחלון זמן של 6-16 שעות בחולים עם עדות לרקמת מוח ברת-הצלה בהדמיה. תוצאות הניתוח לפי תתי-קבוצות כעת פורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת JAMA Neurology.

מטרת החוקרים הייתה לקבוע את התוצאות בקרב חולים בהם תתכן תועלת ירודה לתרומבקטומי, כולל חולים מבוגרים יותר, אלו עם תסמינים קלים יותר, או חולים שהתייצגו מאוחר.

המחקר כלל 182 חולים (גיל חציוני של 70 שנים) עם מדד NIHSS ממוצע של 16 נקודות. במדגם כולו, גורמים מנבאים בלתי-תלויים של תוצא תפקודי טוב יותר כללו גיל צעיר יותר, מדד NIHSS בסיסי נמוך יותר וריכוז גלוקוז נמוך יותר. החוקרים מדווחים כי יחס הסיכויים המשותף לתוצא תפקודי טוב יותר עם טיפול אנדווסקולארי, לאחר תקנון למשתנים אלו, עמד על 3.1 (רווח בר-סמך 95% של 1.8-5.4).

החוקרים לא זיהו אינטראקציה משמעותית בין השפעת הטיפול ובין גיל החולים, מדד NIHSS, מרווח זמן עד להקצאה אקראית, שיטת ההדמיה, או מיקום החסימה העורקית.

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול אנדווסקולארי הניתן עד 16 שעות לאחר פרק הזמן האחרון בו החולה היה במצב טוב, עם רקמה ברת-הצלה בבדיקות הדמיה, הביא לשיפור התוצאות הקליניות במגוון רחב של חולים. לאור גודל המדגם הקטן, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא.

JAMA Neurology. Published online January 28, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה