Nephrology Other

דיאטה המבוססת על מוצרי מזון מן הצומח עשויה לסייע בהפחתת הסיכון למחלת כליות (Clin J Am Soc Nephrol)

דיאטה המבוססת על מוצרי מזון מן הצומח, כמו גם דיאטה צמחונית לחלוטין, עשויה להפחית באופן מתון את הסיכון ארוך הטווח למחלת כליות כרונית באוכלוסיה הכללית, בקרב אלו שאינם סובלים מעודף-משקל או השמנת-יתר מלכתחילה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

מדגם המחקר כלל 14,686 מבוגרים בגיל העמידה שלקחו חלק במחקר Atherosclrosis Risk in Communities. המשתתפים גויסו למחקר בין 1987 ו-1989 והתבקשו להשלים שאלוני תזונה בתחילת המחקר ושוב במהלך אחד מביקורי המחקר.

החוקרים יצרו מדד להערכת דיאטה המבוססת על הצומח, מדד להערכת דיאטה בריאה המבוססת על הצומח, מדד לדיאטה פחות בריאה המבוססת על מזון מן הצומח ומדד להערכת דיאטה צמחונית על-בסיס התשובות לשאלוני התזונה.

במהלך חציון מעקב של 24 שנים תועדו 4,343 מקרים חדשים של מחלת כליות כרונית. היענות רבה יתר לדיאטה בריאה המבוססת על מזונות מן הצומח (יחס סיכון להשוואת חמישון 5 לעומת 1 של 0.86, p=0.001) ודיאטה צמחונית (יחס סיכון של 0.90, p=0.03) לוו בסיכון נמוך יותר למחלת כליות כרונית, בעוד שהיענות גבוהה יותר לדיאטה פחות בריאה שמקורה מן הצומח (יחס סיכון של 1.11, p=0.04) לוותה בסיכון מוגבר למחלת כליות כרונית. היענות רבה יותר לדיאטה שמקורה מן הצומח ודיאטה בריאה שמקורה מן הצומח לוותה בהידרדרות איטית יותר של מדדי קצב פינוי גלומרולארי. שיעור המקרים של מחלת כליות כרונית המיוחס להיענות נמוכה לדיאטה בריאה שמקורה מן הצומח עמד על 4.1%.

החוקרים מסכמים וכותבים כי היענות גבוהה יותר לדיאטה בריאה שמקורה מן הצומח ודיאטה צמחונית עשויה לספק הגנה מפני התפתחות מחלת כליות כרונית בטווח הארוך.

Clin J Am Soc Nephrol. Published online April 25, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה