Neonatology other

האם פרכוסי חום מעלים את הסיכון למחלה פסיכיאטרית או אפילפסיה? (מתוך כנס ה-EAN)

מנתונים חדשים עולה כי הישנות פרכוסי חום בילדים מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואפילפסיה בגיל מבוגר יותר, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס מטעם ה-European Academy of Neurology.

החוקרים זיהו מדגם של 2.1 ילדים שנולדו לאחר הריון-יחיד בין השנים 1977 ו-2011 ונכללו במאגרי רישום בדנמרק. מבין אלו, 75,593 ילדים (3.6%) אובחנו עם פרכוס חום בפעם הראשונה. החוקרים מדווחים כי ההיארעות עלתה במהירות החל מגיל שישה חודשים, הגיעה לשיא סביב גיל 16 חודשים ולאחר מכן ירדה.

במסגרת המחקר הוגדרו שלוש תת-קבוצות של ילדים עם פרכוס חום וללא אבחנה של אפילפסיה, שיתוק מוחין, גידולים תוך-גולגולתיים, חבלת ראש חמורה או זיהומים תוך-גולגולתיים. תתי-אוכלוסיות אלו כללו ילדים שחוו לפחות פרכוס חום יחיד; אלו שחוו לפחות שני אירועי פרכוסי חום; וילדים עם היסטוריה של שלושה פרכוסי חום ומעלה.

הסיכון להישנות לפני גיל 5 שנים בילדים עם פרכוס חום יחיד עמד על 22.7%. סיכון זה עלה עם כל פרכוס חום נוסף.

ממאגרי רישום ארציים אחרים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות אפילפסיה והפרעות פסיכיאטריות ומצאו כי הסיכון לאורך 30 שנים לאפילפסיה והפרעות פסיכיאטריות בילדים עם לפחות שלושה אירועי פרכוסי חום עמד על 15% ו-30%, בהתאמה. לשם השוואה, הסיכון להפרעות פסיכיאטריות ואפילפסיה באלו ללא היסטוריה של פרכוסי חום עמד על 2% ו-17%, בהתאמה.

בקרב ילדים עם פרכוס חום אחד נרשמה עליה של פי שבע בסיכון לאבחנת אפילפסיה לפני גיל חמש שנים (יחס סיכון של 7.11). עם זאת, במידה והילד פיתח לפחות שלושה פרכוסי חום, הסיכון היה גבוה פי 42 (יחס סיכון של 42.06).

עוד עלה מהמחקר כי שיעורי התמותה היו גבוהים יותר בחולים עם פרכוסי חום חוזרים אשר פיתחו בהמשך אפילפסיה.

לממצאים אלו חשיבות רבה מאחר והן אפילפסיה והן הפרעות פסיכיאטריות עשויות להשפיע באופן משמעותי על איכות החיים של החולים ובני המשפחה שלהם ומאחר והפרעות אלו כרוכות בעלויות חברתיות גבוהות יותר.

מתוך כנס ה-EAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה