Neonatology other

טיפול ב-Epoprostenol מביא לשיפור יתר לחץ דם ריאתי ביילודים (Am J Perinatol) והערת עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

יתר לחץ דם ריאתי פרסיסטנטי ביילודים (Persistent Pulmonary Hypertension of the Newborn) מופיע בשכיחות של כ-10% מהמקרים של כשל נשימתי ביילודים. במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Perinatology מדווחים חוקרים כי ביילודים אלו זוהה שיפור קליני עם טיפול ב- Epoprostenol בשיאוף, ללא אירועים חריגים משמעותיים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את היעילות של Epoprostenol בשיאוף ביילודים עם PPHN. תוצאים משניים של המחקר כללו תיאור של השימוש בטיפול זה ביילודים והערכת אירועים חריגים בעקבות זאת.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל יילודים מתחת לגיל 28 ימים עם אבחנה של PPHN, אשר טופלו ב- Epoprostenol בשיאוף, ארש ניתן ביחידת טיפול נמרץ בילדים או ביילודים, בין השנים 2004-2016.

החוקרים בחנו את תוצאות הטיפול ב-43 יילודים (גיל היריון ממוצע של 36 שבועות). מדובר באוכלוסיה מאוד חולה, עם שיעורי תמותה של 54%. מדדי החמצון השתפרו משמעותית לאחר 12 שעות טיפול (p=0.047), עם תופעת ריבאונד לאחר הפסקת הטיפול. עד תום הטיפול, אחוז החמצן הנשאף פחת משמעותית (p=0.0018). מדדי אקו-לב נטו להתנרמל במהלך הטיפול. החוקרים מדווחים כי לא תועדו תופעות לוואי אפשריות בעקבות טיפול זה.

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, זהו המחקר הגדול ביותר ביילודים שטופלו ב- Epoprostenol בשל יתר לחץ דם ריאתי פרסיסטנטי של היילוד.

Am J Perinatol. 2018 Dec 14

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

PPHN עדיין מהווה אתגר טיפולי לקהילת הניאונטולוגים. לעיתים הטיפול הינו מורכב ביותר ואנו נדרשים אף לשימוש ב-ECMO. Epoprostenol ידוע גם כפרוסטאציקלין או בשמו המיסחרי Flolan. התרופה ידועה כמשפרת זילוח ריאתי כאשר ניתנת IV אולם למיטב ידיעתי זו הקבוצה הגדולה ביותר של טיפול בתרופה זו בשאיפה בילודים עם PPHN. מאחר וזהו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי קשה להתרשם מהיקף השפעת התרופה ב-PPHN ולשם כך אנו זקוקים למחקר גדול פרוספקטיבי כפול סמיות, אולם עדיין ניתן לשקול מתן תרופה זו בשאיפה לאור ממצאי מחקר זה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

  • טיפול שמרני בטוח לשלייה נעוצה (AJOG)

    טיפול שמרני בטוח לשלייה נעוצה (AJOG)

    שיעורי התחלואה האימהית בקרב נשים עם שלייה נעוצה היו דומים כשבוצע ניהול באסטרטגיות חלופיות לניתוח קיסרי, כך עולה ממחקר שפורסם ב-American Journal of Obstetrics and Gynecology.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה